Sport
IO HNS-A NA REDOVNOJ SJEDNICI ANALIZIRAO GODINU NA IZMAKU

Mamić i Vrbanović su nevini dok se ne dokaže suprotno
Objavljeno 26. studenog, 2015.

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, pojavio se prvi put u Zagrebu nakon burnih događanja u hrvatskom nogometu kada su ponovno privedeni izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i prvi dopredsjednik Zdravko Mamić. Povratak Šukera iskorišten je za održavanje redovne sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Krenulo se prvo s lijepim stvarima vezanim uz hrvatski nogomet. Kojih, zamislite, ima! Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo u Francuskoj, zbog čega je izbornik reprezentacije Ante Čačić podnio izvještaj te najavio kako će nakon ždrijeba skupina za EP, zajedno s vodstvom Saveza, odabrati odgovarajući kamp za reprezentaciju. IO HNS-a čestitke je uputio vodstvu i igračima U-19 i U-17 reprezentacije koja se plasirala u Elitno kolo kvalifikacija za EP te posebno U-17 reprezentaciji Hrvatske koja se predstavila u odličnom svjetlu na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

Izvršni odbor progovorio je i o istrazi Uskoka protiv petorice okrivljenika, među kojima su Zdravko Mamić i Damir Vrbanović. Izvršni odbor zauzeo je jedinstveni stav (a kako drukčije nap.a), da se poštuje načelo presumpcije nevinosti. Drugim riječima, poštuje se načelo da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno, premda smo svjedoci kako je u tijeku suspenzija protiv čelnih ljudi FIFA-e i UEFA-e Seppa Blattera i Michela Platinija upravo zbog sumnji u korupciju. (K.L.)

SKOBLAR AMBASADOR HNS-a

Proslavljeni nekadašnji reprezentativac i legenda Olympiquea Marseillea Josip Skoblar, imenovan je ambasadorom Hrvatskog nogometnog saveza. Skoblar će biti “emisar” hrvatskog nogometa za vrijeme EP-a u Francuskoj.

Najčitanije iz rubrike