Osijek
ADVENT U TVRĐI

U mjesec dana održat će se 40-ak različitih programa
Objavljeno 26. studenog, 2015.

Advent u Tvrđi i ove će se godine održavati na Trgu Sv. Trojstva, ovaj put u dvostruko dužem trajanju, s gotovo dvostruko većim brojem kućica i sadržaja.

Manifestacija se otvara u subotu, 28. studenoga u 18 sati i trajat će zaključno s 1. siječnja 2016. Tako će na posebno osvijetljenom i ukrašenom Trgu Sv. Trojstva, građani Osijeka i okolice te njihovi gosti proslaviti i Božić i Novu godinu.

Već ovoga vikenda organizatori i tvrtka Ceker postavit će 25 ukrašenih kućica s prigodnom ugostiteljskom ponudom (kuhano vino, čaj s rumom, domaće rakije, božićne slastice, kobasice i drugi prehrambeni proizvodi). Osim toga, u kućicama će posjetitelji moći kupiti male božićne poklone i suvenire.

- Kućice će biti otvorene svakoga dana u poslijepodnevnim i večernjim satima, a svoj kutak imat će mnogi osječki lokali i restorani - Kod Ruže, Trica, American bar Dollar, Rustika, St. Patrick's Pub, General Von Beckers, Tufna, Kuća Zelenog čaja, Chocolade Chade i drugi. Cijeli će prostor biti i dodatno ukrašen s naglaskom na centralni, Kužni pil. Posjetitelji će se i ove godine grijati uz peći na drva - kaže Tomislav Levak, PR manifestacije Advent u Tvrđi.

Naš sugovornik dodaje da je planirano 40-ak različitih programa, među kojima nastupi 15-ak glazbenih gostiju, vokalnih i instrumentalnih skupina. U duhu već poznatog slogana Oživimo Božić kakav je nekad bio, bit će organizirani mnogi sadržaji kao što su koncerti, paljenje adventskih svijeća, dječje igraonice, radionice za djecu i odrasle, izložbe, projekcije filmova, predstavljanje autohtonih recepata, adventskih i božićnih običaja u istočnoj Hrvatskoj i Mađarskoj i slično.

Tako će 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije, na Trgu biti zasijana božićna pšenica koju će, zaključno s Badnjakom, zalijevati neke od poznatih osoba i simbolično naznačiti koliko će Osijeku biti uspješna i plodna 2016. godina. Veliko finale manifestacije održat će se na Silvestrovo. V. Latinović

PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU UPALIT ĆE GRADONAČELNIK ivan VRKIĆ

U nedjelju, 29. studenoga, u 17 sati prvi put u gradu Osijeku, barem u njegovoj novijoj povijesti, bit će službeno i javno upaljena adventska svijeća. Adventski vijenac nalazit će se na jednoj od fontana na Trgu sv. Trojstva, a prvu adventsku svijeću upalit će osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, zajedno sa svojim suradnicima iz gradske uprave.

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike