Regija
POMOGLI OPĆINA, ŽUPANIJA, MINISTARSTVO I DUZS

Vatrogasci iz Donje Motičine uredili dom i dobili opremu
Objavljeno 26. studenog, 2015.

DONJA MOTIČINA - DVD Donja Motičina koji djeluje od 1948. godine, ove jeseni ima razloga za zadovoljstvo. Preuredili su dvoranu Vatrogasnog doma koju krasi nov izgled zahvaljujući uređenju zidova i stropa. Izmijenjeni su prozori na glavnom i bočnim pročeljima zgrade te ulazna vrata. Osim što je zgrada dobila ljepši izgled, povećana je i toplinska izolacija prostorija koje su zbog stare i dotrajale stolarije zimi gubile toplinu. Boravak će biti ugodniji vatrogascima, ali i ostalim udrugama koji će je koristiti. Prema riječima načelnika općine Donja Motičina Željka Kovačevića, izmjena stolarije stajala je 35.000 kuna, a uređenje unutrašnjosti doma 10.000 kuna.

- Novac za izmjenu stolarije osigurali smo na natječaju Ministarstva gospodarstva u iznosu od 60 posto, a ostatak je financirala Općina. Ulaganje u uređenje unutrašnjeg dijela doma vlastitim sredstvima financirala je Općina – rekao je Kovačević.

DVD je dobio i donaciju vatrogasne opreme u vrijednosti 30.000 kuna od Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

- Ova donacija rezultat je angažmana zamjenika župana Dragana Vulina koji je pokrenuo suradnju s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje. Općina zbog skromnog proračuna nije pronašla mogućnost nabave dijela vatrogasne opreme koja bi zadovoljila potrebe DVD-a te smo se obratili dožupanu, kojem iskreno zahvaljujemo – istaknuo je Kovačević, koji je opremu predao predsjedniku DVD-a Donja Motičina Bori Peršiću i zapovjedniku Zlatku Vinkoviću.

- Donacija je nagrada za izvrsne rezultate koje su članovi DVD-a ostvarili na izlučnom županijskom natjecanju u Semeljcima. Ostvarili su pravo nastupa na 12. Državnom natjecanju mladeži i 7. Državnom natjecanju vatrogasaca u Puli. Nadamo se nastavku dobre suradnje i s Općinom i DUSZ-om, a mi ćemo radom i zalaganjem opravdati nabavu opreme – naglasio je zapovjednik Vinković.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike