TvObzor
SINOVI RAVNICE

Zračimo posebnom energijom koju slušatelji osjete
Objavljeno 26. studenog, 2015.
Svatko u životu sigurno je jednom doživio da ga žena vrti oko malog prsta, pa tako i mi u bendu

Tamburaški sastav Sinovi ravnice, vlasnici hitova kao što su “Nisam loš” i “Žena boginja”, nedavno su za Menart izdali novi album koji je naziv dobio po uspješnom duetu s Colonijom - “Ljubavnici”. Njihovi videospotovi na YouTubeu broje milijunske preglede, čime dokazuju da su bend koji je svojom glazbenom kombinacijom napravio temelje za dugu karijeru u glazbenom svijetu. Oni su Marijan, Igor, Ivan, Nikola, Mario i Zoran, a evo što su nam otkrili u razgovoru za TV Obzor.

Ogledalo našeg rada

Nakon dvije godine napokon u rukama imate svoj album. Kakav je osjećaj?

IVAN: Osjećaj je jednostavno predivan. Posebno smo ponosni na ovaj album jer je on ogledalo našeg rada, a ujedno i poklon našoj vjernoj publici. Jedno veliko hvala Borisu i Valeriji Đurđević na prekrasnim pjesmama i još jedno veliko hvala osobi bez koje ništa od ovoga ne bi bilo, a to je naš izvršni producent Ivica Sente.

Ovih je dana održana i službena promocija albuma. Po čemu ćete je pamtiti?

IVAN: Upravo tako, promociju smo održali u Novoj ploči u Zagrebu, a pamtit ćemo je, naravno, po lijepom druženju s našim obožavateljima. Kako smo odlučili malo i zasvirati na promociji, zvukovi tambure proširili su se metropolom pa se tako i gradonačelnik Milan Bandić oduševljeno pridružio promociji novog albuma.

Videspot za aktualni singl “Malo da, malo ne” sniman je i na dvije lokacije u Osijeku. Kako ste se proveli, je li bilo kakvih anegdota? I kako je došlo do suradnje s Nelom Kocsis?

MARIJAN: Proveli smo se odlično, jedno predivno druženje s Nelom. Do suradnje je došlo vrlo jednostavno, odlučili smo da nam je za spot potrebna jedna vrsna glumica, a kolegica Nela Kocsis je i više od toga. Anegdota na snimanju nikad ne manjka, pa tako ni ovaj put. Ona koju bih izdvojio je scena gdje me stavljaju u prtljažnik automobila i više mi ne daju izaći van. Moram priznati da nije baš ugodan osjećaj biti u tako skučenom prostoru, ali ekipi je to bilo više nego zabavno.

Kad žena zavrti...

Je li vam se ikad u privatnom životu dogodilo da vas žena vrti oko malog prsta kao u ovoj pjesmi?

IVAN: Svatko u životu sigurno je jednom doživio da ga žena vrti oko malog prsta, pa tako i mi u bendu. Svi se možemo poistovjetiti s pjesmom, iako bi bilo bolje za nas da smo mi ti koji će vrtjeti nekog oko malog prsta, ali nam ne ide. Ha, ha, ha!

Kako su izgledali vaši počeci?

IGOR: Moji sami počeci izgledali su kao i kod većine tamburaša. Svi smo počeli svirati u nekim kulturno-umjetničkim društvima. Uz veliki trud i određeno vrijeme završavam u Sinovima ravnice gdje se okuplja odlična ekipa. Nakon tek nekoliko promijenjenih članova, imamo Sinove ravnice koji, kako u prijateljskom, tako i profesionalnom odnosu uživaju u ovome što rade.

Kome dugujete svoj uspjeh?

IVAN: Teško je bilo koga izdvojiti. Cijeli bend je uložio puno truda i rada, tu su Boris i Valerija koji su nam priuštili savršene pjesme, naš izvršni producent Ivica Sente koji je, možemo slobodno reći, sve ovo zakuhao. Naravno, tu je i velika podrška naših obitelji koja ima sluha za sve izostanke i izbivanja od kuće zbog velikih obaveza.

Samo jedan pogled

Po čemu se razlikujete od ostalih tamburaških sastava?

IVAN: Od ostalih sastava se razlikujemo po tome što kao bend zračimo nekom posebnom energijom. Teško je to opisati, ali po našim nastupima te komentarima i reakcijama naše publike vidimo da zaista ima nešto posebno u nama što osjeti svaki naš slušatelj.

Koju svirku pamtite kao najbolju?

IVAN: Najbolja svirka koju pamtimo je zapravo bila uobičajena proba, međutim, supruga našeg glavnog pjevača ležala je u rađaonici i tijekom probe stigla je predivna vijest da je naš Marijan postao otac. Bio je dovoljan samo jedan pogled da pokupimo tambure i zasviramo pod prozorom sobe u kojoj je ležala njegova žena. Cijelo bolničko osoblje i ostale trudnice koje su se tamo nalazile nagradile su nas velikim pljeskom, jer kako kažu to je bio prvi takav slučaj.

Gdje ćete sljedeće nastupati? Imate li dogovoren novogodišnji angažman?

IVAN: Što se tiče nastupa, biti će ih diljem Lijepe Naše. U ožujku nas očekuje prvi Kirbaj godine u zagrebačkom Domu sportova, koji se prvotno trebao održati ovog mjeseca, ali je odgođen. O mjestima i terminima ostalih koncerata moći ćete čitati na našoj službenoj Facebook stranici. Što se tiče novogodišnjeg angažmana, on još nije definiran, jer i dalje traju neki pregovori.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK

PREKRETNICA KARIJERE

Koji biste događaj nazvali prekretnicom u svojoj karijeri?

IVAN: Zasigurno je to snimanje dueta s Coloniom. To je nešto što nismo mogli ni zamisliti da će nam se dogoditi. Pjesma “Ljubavnici” preko noći je postala veliki hit. Rezultat toga je i ovaj album koji smo nazvali “Ljubavnici”. Možemo slobodno reći da je ovo za nas veliki početak.

Najčitanije iz rubrike