Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 52-GODIŠNJAKA

Našičanin nezakonito isporučivao kamen, šteta 511.000 kn?
Objavljeno 26. studenog, 2015.

NAŠICE - Općinsko državno odvjetništvo Osijek podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjeg muškarca. Tereti se za nesavjesno poslovanje i zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Kako doznajemo, na optuženičku klupu sjesti će bivši voditelj podružnice Uprave šuma Našice. U Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku nisu nam mogli potvrditi, ali ni demantirati ovu informaciju.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva Osijeku navodi se da je okrivljenik tijekom 2009. i 2010. godine u Našicama, kao voditelj uprave podružnice jedne ustanove grubo zanemario imovinske interese pravne osobe o kojima je dužan skrbiti na temelju zakona. S dva trgovačka društva iz Zagreba ugovorio je da će ta uprava kao podizvoditelj u roku od dvije godine izvesti radove na zaobilaznici oko Slatine u iznosu od oko 30 milijuna kuna. U optužnici se navodi kako je 52-godišnjak naložio isporuku, ugradnju i prijevoz 52.654 kubična metra kamena za cijenu koja nije pokrivala troškove proizvodnje, prijevoza i ugradnje kamena. To je učinio unatoč tome što uprava podružnice nikad nije od glavnog naručitelja posla dobila status podizvoditelja, te što nema kadrovske potencijale, građevinsku operativu i dovoljne količine kamena iz vlastitih kamenoloma za predmetni posao. Prema objavljenim podacima, podružnica Uprave šuma Našice oštećena je za 492.312 kuna.

Također, okrivljenom se na teret stavlja i nezakonita isporuka kamena-tucanika jednom autoprijevozničkom obrtu te trgovačkom društvu iz Budrovaca i trgovačkom društvu iz Slatine u istom razdoblju i pribavljanje ilegalne imovinske koristi tim poslovnim subjektima. Pri tome je oštećena našička podružnica Uprave šuma za 18.311 kuna. Okrivljenik je i ovom slučaju imao istu praksu – naložio je isporuku kamena po manjoj cijeni od tržišne.S.Fridl

Pedesetdvogodišnjaka se tereti za za nesavjesno poslovanje i zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike