Kultura
VEČERAS U ZAGREBAČKOJ ORIS KUĆI ARHITEKTURE

O zanimljivostima projekta Muzeja vučedolske kulture
Objavljeno 25. studenog, 2015.

ZAGREB - U Oris kući arhitekture (Kralja Držislava 3) večeras (četvrtak, 26. studenoga) u 19 sati održat će se razgovor s arhitektima Goranom Rakom (Radionica arhitekture) i Vanjom Ilić, vezan uz njihov projekt Muzeja vučedolske kulture, dobitnika Velike nagrade salona arhitekture i Međunarodnog posebnog priznanja Piranesi 2015. Razgovor će moderirati Saša Randić.

Ove godine održan je 50. Zagrebački salon arhitekture s temom Consistency (Dosljednost) na kojem je selektor, prof. Hrvoje Njirić, dodijelio Veliku nagradu upravo projektu Muzeja vučedolske kulture. Projekt je dobio i posebno priznanje Piranesi 2015. na međunarodnoj arhitektonskoj konferenciji u Sloveniji – Piranski dnevi arhitekture.

Članak o projektu Muzeja objavljen je u Orisu, časopisu za arhitekturu i kulturu življenja.

Ulazak je slobodan za sve posjetitelje koji će također moći razgledati fotografije i pogledati kratki film o projektu Muzeja vučedolske kulture.

Inače, Oris kuća arhitekture mjesto je susreta i druženja, kreativnosti i dobrih vibracija; mjesto promocije arhitekture, dizajna, umjetnosti i kulture. Na više od 600 četvornih metara atraktivnog prostora smještena je multimedijalna dvorana, kutak za čitatelje Forcimer, uredski prostor redakcije časopisa i portala Oris te klub-restoran Voncimer.

Od otvorenja Kuće arhitekture u siječnju ove godine organizirane su brojne izložbe poznatih svjetskih arhitekata, dobitnika nagrada, a planirani su i zanimljivi događaji u budućnosti. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI U OSIJEKU

Prijave za Ljetni atelje u tijeku

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UČENICI I PROFESORI OSJEČKE GIMNAZIJE SVIRAJU ZAJEDNO

Popravni ro(c)k u
osječkom školstvu

2

POŽEŠKI POVJESNIČAR S BOGATIM OPUSOM

Peta knjiga prof. Vinka Tadića “Dijalog u šumskoj dvorani”

3

GLAZBENA ŠKOLA FRANJE KUHAČA OSIJEK

Školska godina puna nagrada