Osijek
GPP UDOVOLJIO PUTNICIMA

Od danas opet u funkciji tramvajsko stajalište na okretištu u Višnjevcu
Objavljeno 25. studenog, 2015.
GRAD TRAŽI USKLAĐIVANJE VOZNOG REDA KAKO NE BI DOŠLO DO GUŽVE

Obraćanje Upravnom odjelu, a naposljetku i Glasu Slavonije, Višnjevčanima nezadovoljnim izmještanjem tramvajskog stajališta ipak se isplatilo. Naime, nakon što smo objavili kako će Mjesni odbor lobirati za vraćanje staroga stajališta, Grad je uputio dopis GPP-u s obavijesti da se početno tramvajsko stajalište na okretištu tramvaja u Višnjevcu vrati u uporabu.

- Nama je upućen mail s potvrdom da je stajalište vraćeno, a usklađeni su i redovi vožnje. Nađeno je i rješenje za tramvaje koji ondje stoje, ali i za potrebe putnika, prokomentirao je Mirko Ivković, predsjednik Vijeća MO Višnjevac.

U dopisu koji je uputio Grad upućena je molba GPP-u da na početnom stajalištu, odnosno okretištu u Višnjevcu, vozači tramvaja prime i isrcaju putnike. Ondje se, navodi se u dopisu, može nalaziti samo jedan tramvaj zbog prostornih mogućnosti, a kako se na okretištu ne bi istovremeno našla dva ili tri tramvaja, Grad je istaknuo potrebu usklađivanja voznoga reda.

- Dogodi li se ipak da se skupi više tramvaja, oni se mogu parkirati na lokacije na zelenoj površini gdje nikoga ne ometaju - stoji, između ostaloga, u dopisu. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike