Osijek
NAKON PRIJAVE INSPEKTORA POČELA REKONSTRUKCIJA KOLNIKA

Na Gajevom trgu uklonjeni kolotrazi
da ralice ne bi zapinjale po asfaltu
Objavljeno 25. studenog, 2015.
Radovi bi trebali biti završeni danas ako nas vremenske prilike posluže, kaže Mišetić

Radna jedinica Graditeljstvo osječkog Unikoma, zadužena za održavanje 400 nerazvrstanih cesta, kao i nogostupa, ove je godine imala poprilično posla. Stoga su neki od njih tek sada stigli na red, pa tako i uređenje kolnika na cesti preko Gajeva trga.

Kako se radi o opsežnijim radovima, odnosno većem broju građevinskih strojeva koji su zauzeli prometne trakove, jučer se i promet odvijao prema privremenoj prometnoj regulaciji. Očekuje se da će se i tijekom današnjeg dana promet odvijati prema privremenoj regulaciji jer se radovi nastavljaju.

Mario Mišetić, voditelj Radne jedinice Graditeljstvo, ističe kako je jučarašnji posao bio prva etapa sanacije kolnika jer je najprije potrebno sastrugati vagaše u asfaltu nastale od tereta autobusa i drugih vozila.

- Posao je planiran za dva dana, odnosno da u jednom danu pofrezamo asfalt, a drugi dan završimo nanošenjem novog asfaltnog sloja. Tako će biti, posluže li nas vremenske prilike, u suprotnom posao će biti završen tek u petak. Za ovaj smo posao dobili nalog od nadležnog odjela za promet u gradskoj upravi nakon što je inspektor za ceste, pošto je uočio kolotrage, odnosno uzdužne grbe na cesti, upozorio na taj problem. Vagaše je trebalo ukloniti kako bi se osiguralo da ralice zimske službe mogu nesmetano čistiti snijeg, odnosno da za njima, zbog neravnina, ne zaostaju kiša ili snijeg, odnosno da se ne stvara led na kolniku – pojašnjava Mario Mišetić.

Ovim se poslom polako završavaju planirani poslovi za ljetno održavanje cesta i prelazi na zimsko održavanje. Mišetić dodaje kako je Zimska služba od 15. studenoga u dežurstvu, trenutačno u prvom stupnju pripravnosti.

Darko PEJIĆ
DO KRAJA GODINE NA REDDOLAZE I TUCANIČKE CESTE

Djelatnici RJ Graditeljstvo tijekom proteklih mjeseci poslove istovjetne onima jučer na Gajevu trgu odradili su već na nekoliko autobusnih ugibališta, na cesti u Strijemskoj i Svačićevoj ulici, kao i u tenjskim ulicama gdje su sanirali ulegnuća također najprije frezanjem, a poslije asfaltiranjem. Mario Mišetić napominje kako do kraja godine još moraju pregledati tucaničke ceste i sanirati ih popunjavajući rupe…

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike