Osijek
MJEŠTANI JOSIPOVCA I VIŠNJEVCA NA METI PREVARANTA

Ponudi drva, uzme predujam za popravak kamiona i nestane!
Objavljeno 26. studenog, 2015.

Prevarant kruži ulicama Josipovca i Višnjevca i uzima novac naivnim građanima. Dolazi s pričom kako prodaje drva, no pokvario mu se kamion na kraju Višnjevca, pa potencijalne kupce zamoli da mu daju predujam. Dvije obitelji u ponedjeljak su “nasjele” na ovu priču neznanca koji im se predstavio lažnim imenom.

- Pozvonio nam je na vrata i rekao da nudi na prodaju drva. Predstavio se kao Josip Milić i nudio nam drva po povoljnoj cijeni po četvornom metru od 250 kuna, pa sam pomislila zašto ne?! Zamolio nas je da mu damo predujam jer mu se kamion pun drva pokvario na kraju Višnjevca, pa će čim ga popravi tijekom dana dovesti drva - priča prevarena Anica S. (54) iz Josipovca.

Dodaje da je čim je neznanac crne kose i jače tjelesne građe otišao, posumnjala u njegovu priču.

- Dali smo mu 400 kuna, još smo mu kao trebali dati 300 kuna kada doveze drva. Nismo mi jedini koje je prevario. Jedna naša susjeda također mu je dala novac, ali kasnije smo čuli da je pokucao na više vrata u Josipovcu i Višnjevcu i nudio drva. Ne znam je li mu još tko dao novac - dodaje prevarena Josipovčanka.

Kaže da ne može vjerovati da je tako naivno dala novac neznancu.

- Suprug ima mirovinu, a ja imam status majke njegovateljice jer se godinama brinem za teško bolesnog sina. Taj novac koji nam je ukrao neće mu donijeti blagoslov - zaključila je 54-godišnjakinja.

Neznanac je prevarenima ostavio različite brojeve mobitela, pa kad ga je Aničina obitelj pokušala nazvati na ostavljeni broj, javio se čovjek koji nije imao pojma o čemu pričaju. Prevareni tvrde da je jako puno znao o njima, ali i o njihovim susjedima. Prevarenoj susjedi čak je spominjao da je odrastao s njezinim suprugom u mjestu Šuica, iako to nije ni blizu istine.

Josipovčani su odmah pozvali policiju.

- U svezi sa slučajem provodi se kriminalističko istraživanje i utvrđuje se identitet osobe koja je uzela novac na prijevaru. Nakon što se identitet utvrdi, oštećenima se dostavljaju njegovi osobni podaci, nakon čega mogu protiv njega podnijeti privatnu tužbu - doznajemo od Vlade Krznarića iz PU osječko-baranjske. S. Lacić

VARAO I LANI

U svibnju prošle godine pojavljivali su se slični slučajevi prijevare u Đakovu. Ondje bi “kamiondžija” pričao žrtvama identičnu priču kao u ponedjeljak prevarenim Josipovčanima. Sredovječni, jači, tamnoputi muškarac još je prije više od godinu dana molio za nešto novca jer je ostao bez goriva, pa će kao novac vratiti “sigurno sutra”. Ni tada nitko više svoj novac nije vidio.

POLICIJA:

Ne nasjedajte na priču nepoznatih ljudi

Iz policije upozoravaju građane, naročito starije životne dobi, da ne nasjedaju na priču neznanaca koji im dolaze na vrata s raznim pričama, od nuđenja proizvoda na prodaju do lažnih tužnih priča. Ako se prijevara i dogodi, o tome odmah treba obavijestiti policiju na broj telefona 192. Prevarena Josipovčanka kazala nam je da danima po kućama u tom prigradskom mjestu na vrata dolaze ženske osobe koje prikupljaju dobrovoljne priloge, no ne žele novca koliko tko ima, već inzistiraju da im se daju bankovne kartice.

Prevarant se predstavljao lažnim imenom i ostavio tuđe brojeve mobitela

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike