Dome slatki dome
OPUŠTANJE U VLASTITOM JACUZZIJU

Preuređenje kupaonice - izaberite masažnu kadu koja vam najviše odgovara
Objavljeno 26. studenog, 2015.

Pri adaptaciji kupaonice posebnu pozornost poklonite sanitarijama, a to je i jedan od skupljih izdataka. Pravilan odabir kade jako je važan. Kadu morate uklopiti u dimenzije svoje kupaonice, a ona mora zadovoljiti i funkciju. Kade mogu biti različitih oblika i veličina, ugradne ili samostojeće. Prije kupnje razmislite kakva će se kada najbolje uklopiti u dizajn.

Whirlpool kade ili jacuzzi najbolje su rješenje ako želite veliku ugodu. Instaliranje jacuzzija u kupaonicu nije samo stvar čistoće nego i opuštanja i uživanja. Hidroterapiju je prvi put u praksu uveo Roy Jacuzzi, koji je u običnu kadu stavio ventile koji izbacuju zrak pod pritiskom. Dobrobiti hidroterapije transformirale su život ljudi koji ih koriste. Danas postoji veliki izbor Whirlpool kada, veliki broj njih su akrilne, napravljene od laganog sintetičkog materijala. Podijeljene su u one koje izbacuju zrak pod pritiskom i one koje izbacuju vodu pod pritiskom. Whirpool kade s vodenim masažerima (hidromasažna kada) bolje su za terapeutske svrhe. Kade sa zračnim masažerima mnogo je lakše čistiti i održavati. Izaberite masažnu kadu koja vam najbolje odgovara.

Osim izbora kade, odaberite i odgovarajući umivaonik. Bitno je da bude dovoljno velik, ali ne i prevelik.

Po mogućnosti instalirajte skriveni vodokotlić sa senzorskim puštanjem vode.

U preobrazbi obične kupaonice u spa oazu veliku ulogu imaju i armature. One materijalima i stilom trebaju pratiti izgled kupaonice.

Uskladite držače ručnika, metalne police, držače za sapun, toaletni papir. Dekor pridonosi relaksirajućem ugođaju u kupaonici. Izaberite svijeće sa svojim omiljenim mirisom koje će vas dodatno opustiti dok se izležavate u kadi. Osvježite prostor i biljkama, ali obratite pozornost na to koja im je količina svjetlosti potrebna. Mekani, veliki, luksuzni ručnici i bade mantili neka budu u sličnoj nijansi kao i ostatak vaše kupaonice.(J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike