Dome slatki dome
VELIKI BROJ DOMOVA POSJEDUJE VLASTITE BUNARE

Inox kao poželjan materijal u vodovodnim instalacijama
Objavljeno 26. studenog, 2015.

Hrvatska je u samome vrhu prema vodnim bogatstvima u svijetu, stoga i ne čudi da veliki broj domova, posebice onih u ruralnim sredinama posjeduje vlastite bunare.

Prema količini pitke vode Hrvatska ulazi u sam vrh zemalja u svijetu. Iako je u gradskim sredinama to rjeđe, na selu i u ruralnim sredinama, ali i kućama koje se nalaze u prigradskim naseljima često se mogu susresti hidrofori i bunari kojima se kuća opskrbljuje vodom. Kao što je vodovodne instalacije u velikoj mjeri zamijenila plastika i PVC cijevi, tako je i kod hidroforskih posuda sada naglasak na inoxu.

Inox je materijal poznat po svojoj visokoj otpornosti na razne utjecaje, a posebice na vodu i nemogućnost pojave hrđe. Hrđa je pored drugih fizičkih onečišćenja najveći neprijatelj vodovodnih instalacija, ali i hidroforske posude. Stoga investicija u onu od inoxa čini se kao iznimno mudar i poželjan potez.

Lider u proizvodnji inox hidroforskih posuda, ali i svih drugih metalnih posuda i metalnih konstrukcija specijalne namjene je Obrt Gluhak. Ova radionica u Sv. Ivanu Zelini pokazala se i iznimno popularnom po inox hidroforskim posudama. Inox posude odlikuje mala masa, visoka kvaliteta izrade i završne obrade te je dostupna u tipskim proizvodima u volumenu od 80 do 300 litara. Za one koji trebaju veće kapacitete moguća je i izrada po mjeri. Jednom investirana hidroforska posuda od inoxa praktični je vječna i kao takva dugoročno se isplati.(M.Režić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike