Sport
ZORAN ZEKIĆ DRŽI STEGU

Mandić udaljen iz momčadi,
vraćeni Pongračić i Mioč
Objavljeno 24. studenog, 2015.
Mandić je isključen u prijateljskom susretu protiv Metalca

Prijateljski susret protiv Metalca bio je zamišljen tako da trener Zoran Zekić na djelu vidi igrače koji nisu ozbiljnije participirali u susretu protiv Rijeke.

No, na kraju je priča otišla u posve drugom, neželjenom, smjeru. Razlog je mladi napadač Nikola Mandić koji je već u prvom poluvremenu tog susreta isključen jer se nepristojno ponio prema sucu Ivanu Grepi. Zekiću je zbog tog Mandićeva postupka doslovce pao mrak na oči i vrlo je brzo donio odluku.

- Takvo je ponašanje posve neprimjereno za profesionalca. Zbog toga Mandić više neće trenirati s prvom momčadi. Dobit će posebnog trenera, pa neka trenira i razmišlja o svom postupku - odlučan je Zekić.

Mandić nije jedina “žrtva” trenerovog nezadovoljstva prikazanim u toj utakmici protiv Metalca. S prvom momčadi više neće trenirati ni Adnan Aganspahić.

- On će biti prebačen u juniorsku momčad, pa kad živne, možda ga i vratim - objasnio je trener bijelo-plavih.

Poruka je to svim prvotimcima koja govori kako Zekiću ne pada na pamet tolerirati 'iščašena' ponašanja ili mlitav odnos prema obvezama. Sad postaje jasnije na kojim vrijednostima Zekić izgrađuje odnose i stanje u momčadi. To je apsolutno ispravan put. Ima zato i drugačijih, ljepših primjera. Živnuo je Nikola Matas, i to nakon još jednog razgovora koji je obavio s trenerom. Oni prethodni nisu baš dobro prošli, ali ovaj posljednji očito jest jer Matas se više ne čini nezadovoljnim čovjekom. Njegovo vraćanje u normalno psihološko stanje bio bi značajan dobitak za bijelo-plave. Protiv Rijeke dobio je priliku u završnici i u tih malo minuta stigao je podsjetiti zašto smo ga donedavno smatrali jednim od ključnih igrača Osijeka.

Dakle, dvojicu je igrača Zekić odstranio iz kadra prve momčadi, ali zato je dvojicu i priključio. Riječ je o Mihaelu Pongračiću i Benediku Mioču koji su jesen proveli na posudbi u trećeligašu Višnjevcu. Tamo je jesenska sezona završila, a Zekić se želi pobliže upoznati s njihovim vrijednostima pa će ih priključiti treninzima prve momčadi. Tko zna, možda ga uvjere kako im je mjesto u rosteru za proljetni dio sezone.

Tim potezima trener očito želi zadržati visoki stupanj “borbene gotovosti” u momčadi jer zna kako bi se nakon dobrih nastupa protiv Hajduka i Rijeke mogao pojaviti novi demon - umišljenost.

- Već ih vidim kako im se podiglo perje nakon ove dvije domaće utakmice. Moram ih upozoriti na to jer mi i dalje uopće nismo u situaciji koja nam dopušta šepurenje. I dalje smo deveti sa samo 14 bodova, to su bila tek dva dobra rezultata, dakle nisu bile ni dvije domaće pobjede i moramo zadržati visoku razinu ozbiljnosti i posebno način na koji smo ulazili u susrete protiv Hajduka i Rijeke - upozorava Zekić.

Pred Osječanima su dva iznimno važna susreta koja će im biti veći izazovi od ovih koje su uspješno riješili u prethodna dva kola. Pobjedu nad Hajdukom i bod protiv Rijeke možemo smatrati kao sjajan bonus, ali ako se izgubi u Zaprešiću i za desetak dana u Kranjčevićevoj, sve će se vratiti na početak. Izazov bijelo-plavima sad mora biti gostujuća pobjeda nad izravnim konkurentima iz donjeg dijela tablice. Ti bi bodovi imali golemu težinu. Čak možda i veću od ova četiri osvojena s momčadima iz samog vrha HNL-a. I zato je Zekić u pravu što upozorava i suzbija bilo kakvo opuštanje. Najteži posao za njega i momčad tek dolazi...

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike