Sport
UNISPORT HR FUTSAL LIGA

Vukovarci izborili nastup u ligi,
Osječani u dodatne kvalifikacije
Objavljeno 25. studenog, 2015.
U utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu Vukovarci su pobijedili kolege iz Osijeka sa 3:2

Kvalifikacijskim turnirima u Zadru, Varaždinu i Osijeku počelo je kompletiranje momčadi za drugo izdanje UniSport HR Futsal lige za studente.

Futsal reprezentacije hrvatskih sveučilišta i veleučilišta lani su prvi put krenule u ligaško natjecanje, projekt se pokazao dobrim i ove godine “akademci” će se opet iz kola u kolo boriti za naslov najbolje hrvatske momčadi, ali i za odlazak na Europsko studentsko futsal-prvenstvo.

U osječkoj sportskoj dvorani Jug igrala se kvalifikacijska skupina C za popunu UniSport HR futsal lige, u kojoj su osim malonogometaša s osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera nastupali i studenti Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara. U utorak u Jugu scenarij je bio sličan lanjskom kada se kvalifikacijski turnir igrao u Borovu. Nakon tri utakmice titulu najbolje momčadi regije Istok ponijeli su Vukovarci, koji su upisali dvije pobjede. I lani su Vukovarci bili prvi, a novim uspjehom samo su potvrdili da 2014. nisu slučajno bili prvaci “istoka”.

U prvom susretu Vukovarci su se lako obračunali s Brođanima (6:2), a onda u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu dobili su Osječane s tijesnih 3:2, zabivši pogodak u posljednjim sekundama. Iako bi Vukovarci zbog bolje gol-razlike i sa 2:2 bili prvi na osječkom turniru, Robert Krčmar je u posljednjim trenucima susreta s Osijekom zabio za konačnih 3:2 i potvrdio Vukovaracima direktan ulazak u UniSport Futsal ligu, u kojoj će se natjecati osam momčadi. Vukovarci su već u ligi, a drugoplasirani Osječani imaju priliku ući među osam kroz dodatne kvalifikacije, koje će se uskoro igrati u Zagrebu. Brođani, kao treći na kvalifikacijskom turniru, moraju čekati sljedeću akademsku godinu i onda ponovno pokušati izboriti ligaška nadmetanja.

Inače, u UniSport Futsal ligi, koja počinje u veljači sljedeće godine, nastupit će pobjednici triju skupina, zatim tri najbolje momčadi iz prethodne sezone (Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište VERN i Sveučilište u Splitu) te dva sastava koja prođu dodatne kvalifikacije. Osječani su kod kuće propustili priliku, ali još ništa nije gotovo, šansa su dodatne kvalifikacije.

Nakon ligaških natjecanja četiri najbolje momčadi će se u svibnju okupiti na završnici u Poreču, gdje će se nadmetati za naslov prvaka, ali i odlazak na Europsko studensko prvenstvu u futsalu. Prošlo Europsko prvenstvo održano je u Poljskoj, a naslov prvaka osvojli su studenti zagrebačkog Veleučilišta VERN.

Ivana LIOVIĆ
Rezultati i poredak

Veleučilište Slavonski Brod - Veleučilište Lavoslava Ružičke Vukovar 2:6, Sl. Brod - Sveučilište Osijek 3:5, Vukovar - Osijek 3:2

1. Vukovar, 2. Osijek, 3. Sl. Brod

Veleučilište Lavoslava Ružičke Vukovar

Prvo mjesto na osječkom turniru pod vodstvom prof. Dražena Pejića osvojili su Toni Maričić, Filip Đurković, Karlo Majtanić, Drago Lovrić, Ivan Kujundžija, Denis Kubica, Ivan Storjak, Robert Krčmar, Dominik Suton, Dražen Šibalić, Luka Murdovčić, Filip Šišić i Antonio Dujak.

Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek

Drugoplasirane Osječane vodio je prof. Petar Kerže, a igrali su Nikica Jukić, Igor Bratanić, Krešimir Kliček, Matijas Mijić, Josip Pole, Marko Tomas, Ante Barišić, Andrej Pandurević, Tomislav Zelenika, Marin Ištvanić, Nikola Eror, Zvonimir Bošnjakoić i Matej Peharda.

Veleučilište Slavonski Brod

Brođani su u dvorani Jug upisali dva poraza, a za brodsko veleučilište igrali su Dominik Blaževac, Borislav Božić, Bruno Vuković, Vlado Jelač, Tomislav Andrijanić, Daniel Dobrijević, Dominik Matošević, Robert Ruhek, Alen Lajtner, Mario Lucić, Dominik Mitrović i Josip Majstorić. Momčad je s klupe vodio prof. Hrvoje Sivrić.

REPRIZA

Vukovarci su i lani zauzeli prvo mjesto u regiji Istok

Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike