Osijek
LASLOVAČKA TRAGEDIJA

Odali počast nestalim i poginulim sumještanima
Objavljeno 24. studenog, 2015.

Laslovčani su jučer i prekjučer navečer obilježili 24. godišnjicu tužnog i bolnog sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje i civile Laslova u Domovinskom ratu te na privremenu okupaciju tog sela koje je 152 dana bilo prva crta obrane.

U ponedjeljak su predvečer, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Podružnice Osječko-baranjske županije Kluba Laslovo, u Parku hrvatskih branitelja u središtu sela upalili 48 lampiona odajući tako počast svima poginulima i umrlima u Domovinskom ratu.

A jučer su tijekom prijepodneva, kaže predsjednik UDVDR-a Stjepan Deže Riki, obišli počivališta svojih sumještana - branitelja i civila - na grobljima u Osijeku te na mjesnim grobljima u Laslovu, Ernestinovu i Čepinskim Martincima položili cvijeće i zapalili svijeće. Nakon toga su kod spomen-obilježja u laslovačkom Parku hrvatskih branitelja brojni izaslanici, suborci, mještani, obitelji, Općine Ernestinovo... također zapalili svijeće i položili vijence. Stjepan Deže Riki kaže kako je na istoj lokaciji održan prigodan program koji su pripremili učenici laslovačke osnovne škole, a nakon toga su se molili za sve poginule, umrle i nestale iz Laslova.

U sklopu ove godišnjice UDVDR - Klub Laslovo organizirao je u Domu kulture Laslovo izložbu Damira Jakšića i Ljubomira Šuice o temi Domovinskog rata. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike