Osijek
O ZAŠTITI OKOLIŠA I ZBRINJAVANJU OTPADA UČI SE OD MALIH NOGU

Općina Čepin školama i vrtiću kupila “dječje kante” za otpad
Objavljeno 25. studenog, 2015.

Održivost razvoja i ekologija - vodilje su općinske uprave koja sve intenzivije vodi brigu o očuvanju okoliša. Općina Čepin počela je takve projekte s organiziranjem Zelenih čistki, a ove godine želi još više staviti naglasak na važnost recikliranja i zbrinjavanja otpada. Zbog toga su nabavljene plave kante, a pokrenuli su i pilot-projekt nabave kompostera.

Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin, kaže kako svijest o važnosti očuvanja okoliša žele prenijeti na najmlađe pa je stoga i nabava posebnih koševa za otpatke na tom tragu.

- Kako svi ovi projekti nisu previše zanimali mlađu populaciju, odlučili smo u njih dodati malo kreativnosti. Tako su u osnovne škole na području općine i vrtić u Čepinu stigle kante za smeće u obliku životinja: žabe, mede i delfina. Djeca su ovu ideju dočekale s oduševljenjem i porukom kako jedva čekaju da projekt i počne. Važno je da djecu poučimo kako očuvati okoliš. Ovo je samo jedan od načina kako početi gledati u tom smjeru i najavljujem da će biti još sličnih aktivnosti - kaže Tonkovac.

Na kantama su postavljene oznake koje upućuju na to koji se otpad u njih odlaže radi zbrinjavanja pa će tako djeca učiti i o važnosti pravilnog razvrstavanja otpada.

Načenik Tonkovac ističe kako su naručeni i koševi za smeće koji će biti postavljeni na javnim površinama u općinskim naseljima. D. Pejić

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike