Kultura
GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA

Mališani oživili lektire, oduševili Pero Kvrgić i Lela Margitić, a ovacije doživjele glumice iz predstave “Četiri priče: žene”
Objavljeno 25. studenog, 2015.

VINKOVCI - Gradsko kazalište Požega ove godine priredilo je bogat program za Noć kazališta pod sloganom "Bit(n)i ili ne bit(n)i" u kojoj smo mogli vidjeti uistinu bogat program.

Noć kazališta započela je prigodnim riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića, potom su mali glumci Male škole kazališta uz pomoć svoje voditeljice Slavice Jelić oživili likove iz školske lektire. Dario Hak s kazališnim amaterima priredio je skeč o nastajanju predstave, koji je izveden u prostoru Kazališne kavane.

Ljubitelji odlične glume mogli su doći na svoje kad su na daske koje život znače izišli Lela Margitić i Pero Kvrgić u svojoj nadaleko poznatoj predstavi “Stilske vježbe”. Lela i Pero još jednom su pokazali svu svoju glumačku kvalitetu te su oduševili svojim nastupom u Požegi.

Kao šlag na odličnu večer u Požegi na Noći kazališta bila je predstava “Četiri priče: žene”, koja je nastala kao zajednički projekt Kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca, Umjetničke akademije u Osijeku s koje dolaze i glumice koje glume u predstavi, Petra Kraljev, Katica Šubarić, Petra Cicvarić i Sara Moser te osječkog Teatra 054.

- Moram istaknuti da smo jako lijepo primljeni u Požegi, bilo nam je čast igrati nakon Lele Margitić i Pere Kvrgića. Publika je odlično reagirala na pojedinim mjestima, tako da smo u cijelosti zadovoljni izvedbom. Kad doživite velike ovacije nakon predstave, kad imate dugotrajan pljesak, onda vam je to nagrada za uloženi trud. Puno je sad već odigranih predstava iza nas, složili smo se kao ekipa, tako da nam je, ono što se kaže, gušt igrati predstavu i radujemo se svakom novom gostovanju s ovom predstavom. Što reći na kraju za Požegu nego puno hvala svima koji su nas gledali i pljeskom podržali, a koliko je lijepo bilo igrati, u prilog tome govori da nas je dočekala prepuna dvorana u Požegi. Nadam se da neće proći još puno vremena kad ćemo ponovo doći u Požegu - istaknula je Petra Kraljev, koja u predstavi igra ulogu Sare.

Predstava “Četiri priče: žene” u režiji Roberta Raponje, nastala prema zbirci kratkih priča “Mučenice” mladog zadarskog autora Želimira Perišića, doživjela je velike ovacije prepune dvorane u Požegi, a to je predstava u kojoj su ispričane istinite priče četiriju žena na životnoj prekretnici. M. Kokaj

Skeč o nastajanju predstave izveden je u prostoru Kazališne kavane

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente