Crna kronika
POLICIJA SPRIJEČILA ŠVERC U ĐAKOVU

U kamionu pronađeno
40 tisuća kutija cigareta
Objavljeno 25. studenog, 2015.

ĐAKOVO - Više od 40.000 kutija cigareta zaplijenjeno je u nedjelju u večernjim satima na đakovačkom području. Policajci su u Đakovu zaustavili kamion s prikolicom kojim je upravljao 58-godišnjak, dok se u neposrednoj blizini nalazio još jedan kamion kojeg je vozio 31-godišnji državljanin Srbije. Pretražena su oba vozila, pri čemu je u kamionu s prikolicom 58-godišnjaka pronađeno i uz potvrdu oduzeto više od 40 tisuća kutija cigareta.

- Istragom je utvrđeno da je 31-godišnjak preko graničnog prijelaza na području druge županije, izbjegavajući carinski nadzor, prevezao cigarete koje je u neposrednoj blizini Đakova predao 58-godišnjaku, doznajemo iz PU osječko-baranjske. Hrvat i Srbin uhićeni su i predani pritvorskom nadzorniku. Policija protiv obojice podnosi kaznenu prijavu.

U Požeštini je pak oduzet duhan namijenjen crnom tržištu. Naime, u ponedjeljak su policajci na Trgu Zrinskog i Frankopana, u Pleternici, kod 57-godišnjaka pronašli manju količinu sitno rezanog duhana bez nadzornih markica hrvatskog Ministarstva financija.

Nakon provedene istrage utvrđeno je da je 57-godišnjak duhan kupio od 44-godišnjaka s područja grada Pleternice. Policajci su potom zatražili pa potom i dobili sudski nalog od Županijskog suda u Slavonskom Brodu i pretražili kuću 44-godišnjaka, pri čemu su pronašli manju količinu sitno rezanog duhana. Protiv 44-godišnjaka i 57-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog ilegalne trgovine.S.Lacić

ODUZETO TRI TONE DUHANA

Prošloga je petka na području Dugog Sela oduzeto 3071 kilogram duhana u listu prešanog u blokove. Vozaču kombija uručena je prekršajna kazna u iznosu od 30.000 kuna te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 1.535.500 kuna. Duhan je, neslužbeno doznajemo, kupljen na području Virovitičko-podravske županije.

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike