Crna kronika
TRAGIČNE NESREĆE NA CESTI KOD TRPINJE I U VINKOVCIMA

Vozač bicikla i pješakinja umrli u naletu vozila
Objavljeno 24. studenog, 2015.

TRPINJA/VINKOVCI - Dvije su osobe poginule u prometnim nesrećama koje su se u subotu dogodile u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U nesreći koja se dogodila u subotu oko 20.40 sati na cesti između Klise i Trpinje, dok je s prijateljem išao na hodočašće u Vukovar, smrtno je stradao Tomislav Šedevi (32) iz Sesveta Pleterničkih, predsjednik Udruge “Tim guvernal”. Njegov prijatelj Tomislav Crnjac (21) u istoj je nesreći lakše ozlijeđen.

Na dvojicu biciklista VW Passatom novosadskih registracija naletio je 58-godišnji državljanin Srbije. I on se, kao i biciklisti, kretao iz smjera Klise prema Trpinji.

- Zbog neprilagođene brzine došlo je do udara u zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnjak iz Sesveta Pleterničkih. Automobil je odbacio jednog vozača bicikla (32), i potom opet udario u drugog, 21-godišnjaka iz Gradca Pleterničkog - doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske.

Kako prenosi požeški 034Portal, smrtno stradali Tomislav Šedevi bio je profesionalni vojnik pa nije mogao ići u Vukovar u srijedu. Odlučio je s prijateljima iz udruge Tim guvernal u Vukovar krenuti ujutro, no s Tomislavom je na put krenuo jedino njegov imenjak Tomislav Crnjac. Šedevi je bi prehlađen, no ni to, kao ni činjenica da je jako loše vrijeme, nije ga spriječilo da krene u grad heroj.

- Ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, mogu ja njima po kiši ići odati počast - rekao je Tomislav Šedevi prije nego što je biciklom krenuo prema Vukovaru za požeški portal. Prijatelji su se trebali istu večer vratiti u Pleternicu do mise.

Tomislav je početkom godine osnovao “Tim guvernal”, udrugu koja je, kako je objasnio, imala za cilj “Svjedočenje naše vjere uz promicanje zdravog načina života kroz vožnju biciklom”. Prijatelji tragično preminulog osnovali su grupu pod nazivom “R.I.P Tomislav Šedevi”, opisavši je kao “Spomen-soba našeg heroja ulice!”

Dežurni županijski državni odvjetnik obavio je očevid na mjestu nesreće u suradnji s policijom. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru priopćilo je da je naložena obdukcija preminulog 32-godišnjaka, a ispitan je i 58-godišnji vozač iz Srbije. “Odluku o podnošenju prijedloga za određivanje istražnog zatvora donijet će nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru”, priopćio je ŽDO Vukovar.

Sandra LACIĆ
POGINULA I PJEŠAKINJA

U subotu oko 16.50 sati dogodila se prometna nesreća u Hrvatinićevoj ulici u Vinkovcima, nakon koje je teško ozlijeđena pješakinja preminula u bolnici. Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak iz Mrazovića zbog neprilagođene brzine automobilom udario u 62-godišnjakinju iz Vinkovaca koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Zbog zadobivenih ozljeda 62-godišnjakinja je preminula u Općoj bolnici Vinkovci. Istoga dana teško je ozlijeđen 65-godišnji biciklist iz Gunje, kada je na njega u Ulici Vladimira Nazora u Gunji naletio VW Polo, županjskih registracija, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Gunje.

Prijatelji skupljaju pomoć za obitelj poginulog Šedevija

Tomislavovi prijatelji, igrači NK Slaven, odlučili su se maksimalno potruditi pomoći njegovoj obitelji i trudnoj supruzi.

- Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognete da financijski olakšamo situaciju čitavoj obitelji - pozvali su iz NK Slaven Gradac. Donacije skuplja Marko Miletić kojega se može nazvati na broj mobitela 099/308-9648.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike