Osijek
DOBRI REZULTATI HUMANITARNE AKCIJE DARUJTE S LJUBAVLJU

U dva dana prikupljeno donacija u hrani u vrijednosti 24.255 kuna
Objavljeno 23. studenog, 2015.

U samo dva dana proteklog vikenda, 21. i 22. studenoga, Osječani dobra srca prikupili su donacije u hrani u vrijednosti od čak 24.255 kuna. Riječ je o humanitarnoj akciji prikupljanja donacija u hrani pod nazivom Darujte s ljubavlju, koju su, u sklopu projekta Socijalne samoposluge u Osijeku, organizirali humanitarna udruga Rijeka ljubavi, Grad Osijek i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, u suradnji s trgovačkim lancima Konzum, Interspar, Kaufland i trgovačkim centrom Portanova.

- Kako bi sugrađani koji su u potrebi dostojanstveno dočekali predstojeće blagdane, odlučili smo prikupiti donacije za božićne socijalne pakete. Akcija se provodila u trgovačkim centrima Konzum, Kaufland i Interspar i TC Portanova, u subotu i nedjelju. Volonteri Rijeke ljubavi i osječkog GD Crvenog križa kupcima su pri ulasku u trgovački centar uručivali letak na kojemu je bilo navedeno koje se namirnice prikupljaju. Kupnjom tih namirnica i predajom donacije volonterima pomagalo se da se osiguraju namirnice za pakete koji će biti podijeljeni u Socijalnoj samoposluzi - objašnjava Martina Paulić, voditeljica projekta Socijalna samoposluga.

Kada bi se računala financijska protuvrijednost prikupljenih namirnica, iznos bi bio 24.255 kuna, što svjedoči o iznimno dobrom uspjehu ove akcije.

- Da sve ovo što radimo nije uzaludno i da na svijetu ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći u nevolji, pokazuju rezultati ove humanitarne akcije. Ona je pokazatelj da svi zajedno možemo pomoći najugroženijim građanima Osijeka - ističe Paulić. V. Latinović

ŠTO JE PRIKUPLJENO?

l 891 kg brašna

l 370 l ulja

l 585 kg šećera

l 317 pakovanja riže

l 569 pakovanje tjestenine

l 17,74 kg graha

l 704 l mlijeka

l 510 konzervi

l 247 komada dječje hrane

l 243 komada ostalih namirnica

Ovo je hvalevrijedna akcija i sugrađani su još jednom pokazali svoje veliko srce, kaže Romano Kristić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike