Novosti
PODIJELIO 15 MILIJUNA?

Odgođena odluka o optužnici protiv Kalmete
Objavljeno 23. studenog, 2015.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak nije donijelo odluku o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, zbog zahtjeva obrane da se iz spisa izdvoje iskazi svjedoka za koje smatraju da su prikupljeni nezakonito. Kalmeta je optužen da je sa svojim suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. U optužnici, kojom je uz Kalmetu obuhvaćeno još 12 okrivljenika, Uskok tereti bivšeg ministra da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih kompanija.

Upitan hoće li moguće podizanje optužnice protiv Božidara Kalmete utjecati na njegov status u stranci, predsjednik HDZ-a odgovorio je novinarima kako nikad ne presuđuje prije nego što sudovi donesu pravorijek.

- No ako se protiv Kalmete podigne optužnica, od njega se očekuje da podnese ostavku na sve funkcije u stranci - rekao je Karamarko. (D.Pav.)