Sport
ODBOJKA: MURSA-OSIJEK U KUPU DOČEKUJE ROVINJ

Paun: Dobili smo ih glatko, kamo sreće da tako bude i danas
Objavljeno 24. studenog, 2015.

OSIJEK - Prošli su petak odbojkaši s Drave u prvenstvenoj rundi ugostili u Gradskom vrtu aktualnog prvaka. Mladost Marina Kaštela uzela je tri boda bez većih problema, ali bilo je primjetno da su Osječani u mislima već bili negdje drugdje, razmišljali su o onome što ih čeka ovoga tjedna. Mursa-Osijek danas igra najvažniju utakmicu polusezone u kojoj je ulog plasman na završni turnir Kupa Hrvatske. Momčad Tome Pauna korak je do željenog, ali nekad je baš onaj posljednji korak i najteže napraviti. No, “mursaši” imaju podlogu za umjereni optimizam uoči uzvratnog dvoboja četvrtfinala protiv Rovinja, protiv kojeg ove sezone nemaju loša iskustva. Nedavno su baš na osječkom parketu domaćini upisali glatku pobjedu u tri seta, a u prvom dvoboju u sklopu Kupa Mursa-Osijek izgubila je u pet setova, što je rezultat koji se tretira kao dobar u ovom natjecanju. Naime, za prolaz Suku, Kolariću, Kepčiji i suigračima treba pobjeda od 3:0 ili 3:1, dok onaj u pet setova znači da bismo gledali “zlatni set”, a to je opcija koju Paunova momčad namjerava izbjeći.

- Dobar rezultat iz prve utakmice sada treba potvrditi kod kuće. Ovisimo sami o sebi, znamo što nas vodi dalje, stoga ćemo učiniti sve da utakmica ne potraje više od četiri seta, naravno da mi budemo ti koji ćemo osvojiti tri - kaže Paun, kojeg neće zavarati nedavna prvenstvena pobjeda nad današnjim suparnikom.

- Dobili smo ih glatko, kamo sreće da tako bude i danas, ali sumnjam da Rovinj namjerava ponoviti sličnu partiju. Daleko teže bilo nam je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, gdje smo gubili 0:2, ali smo uspjeli u nakani da ostvarimo povoljan kapital koji sada treba i potvrditi - naglašava trener Mursa-Osijeka, koja bi u utakmici jeseni trebala nastupiti u najjačem sastavu. To znači da se “srednjak” Kristijan Šućur vraća na parket, nakon što je propustio ogled s prvacima, u kojem su njegovi suigrači na trenutke pokazivali ono što bi trebali prezentirati i danas. U tom slučaju prolaz ne bi smio doći u pitanje. Dobrodošla bi bila i podrška s tribina, stoga svi oni koji mogu neka u 17 sati dođu u malu dvoranu Gradski vrt.

Sutra uzvratni dvoboj igraju Mladost (Z) - Karlovac (prva utakmica 3:1), a u četvrtak se sastaju Mladost MK - Rijeka (3:1) i Sisak - Centrometal (3:2). N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini