Mozaik
AMERICAN MUSIC AWARDS 2015.

One Direction su izvođači godine, a
najbolju pjesmu ima Taylor Swift
Objavljeno 23. studenog, 2015.
The Weeknd i Nicky Minaj dobili su po dvije nagrade

Britanski boy bend One Direction proglašen je izvođačem godine na dodjeli American Music Awards, a dobio je i nagradu za najbolji pop-rock duo ili grupu na svečanosti održanoj u Microsoft Theatreu u Los Angelesu ove nedjelje.

Grupa je najavila kako od ožujka 2016. ide na podužu pauzu jer želi provesti vrijeme s bližnjima, čemu se jako veseli. Kad su primali nagradu za najboljeg izvođača drugu godinu zaredom, Louis Tomlinson rekao je: "Ovo je nevjerojatno, osvojiti dvije godine zaredom... To je dokaz koliko su nevjerojatni naši fanovi, zato - hvala vam.” Harry Styles je dodao: "Hvala svima koji su radili s nama i podržavali nas u posljednjih pet godina, bilo je briljantno raditi s vama i volimo vas. A fanovima velika hvala!” Dečki su kasnije oduševili publiku izvedbom svojeg hit-singla “Perfect”.

U kategoriji najboljeg izvođača pobijedili su Taylor Swift, Lukea Bryana, Arianu Grande i Nicki Minaj. Taylor je inače dobila najviše nagrada te večeri, što ne iznenađuje jer je imala i najviše nominacija - njih šest. No, Taylor nije bila na dodjeli jer se nalazi u inozemstvu gdje snima novi videospot. Osim toga, dobila je i nagrade za pjesmu godinu (“Blank Space”), najbolji pop/rock album (“1989”) i najbolju suvremenu izvođačicu.

Vesela svečanost imala je i ozbiljnu notu. Jared Leto ganuo je publiku do suza održavanjem počasti žrtvama napada u Parizu, kao i žrtvama nasilja diljem svijeta. Sjetio se kako je njegov band 30 Seconds To Mars nastupio u pariškom klubu Bataclan, mjestu jednog od napada. “Sedam mjeseci kasnije to je isto mjesto bilo pod opsadom u seriji napada koji su zauvijek promijenili svijet. Večeras odajemo počast nezamislivom nasilju koje se dogodilo u Parizu i diljem svijeta. Francuska je važna, Sirija je važna, Rusija je važna, Mali je važan, Bliski istok je važan, cijeli je svijet važan i mir je moguć. Mnogi od nas smo sinovi i kćeri imigranata, kao primjerice Steve Jobs i Barack Obama”, rekao je tom prilikom Leto i najavio Celine Dion koja je izvela pjesmu “L'Hymne a L'Amour” Edith Paif.

The Weeknd su prvi dobili nagradu, za najbolji soul ili R&B album (“Beauty Behind The Madness”) i zahvalili su svojim brojnim suradnicima Kanyeu Westu, Lani Del Rey i Edu Sheeranu. Dobili su i nagradu za najboljeg soul ili R&B izvođača. Nicky Minaj također je dobila dvije nagrade: za najbolju rap ili hip-hop izvođačicu i hip-hop album za “The Pinkprint”. Domaćica dodjele Jennifer Lopez zaplesala je na miks svih nominiranih pjesama uključujući i njezin hit otprije 15 godina, “Waiting For Tonight”.

Ariana Grande nadmašila je svoje konkurentice i dobila nagradu za najbolju pop/rock pjevačicu, koju joj je uručila Paula Abdul, osvajačice te iste nagrade iz 1990. Nakon što je primila nagradu, Ariana je rekla: "Plačem, jer dugujem ovo mojoj baki koja mi je rekla: Ariana, bila sam na kompjutoru i glasala, tako da mislim da ćeš pobijediti.” Na dodjeli je prvi put izvela svoj novi singl “Focus”.

Slaveći 20. obljetnicu objave svojeg albuma “Jagged Little Pill”, Alanis Morissette izvela je svoj hit “You Oughta Know” s Demi Lovato, a dodjelu je zatvorio Justin Bieber izvedbom miksa svojih hitova s novog albuma “Purpose”.

Među ostalim dobitnicima su: novi izvođač godine Sam Hunt; suradnja godine Jack Ü & Justin Bieber, “Where Are Ü Now”; najbolji pop-rock izvođač Ed Sheeran; najbolji country izvođač Luke Bryan; najbolja country izvođačica Carrie Underwood; najbolji country duo ili bend Florida Georgia Line; najbolji country album “Anything Goes” (Florida Georgia Line); najbolja soul/r&b pjevačica Rihanna; najbolji izvođač alternativnog rocka Fall Out Boy, najbolji latinoizvođač Enrique Iglesias; najbolji izvođač elektronske plesne glazbe Calvin Harris; najbolji soundtrack je “Pitch Perfect 2”.

Tanja KVORKA
 
 

CELINE DION

IZVELA JE PJESMU “L'HYMNE A L'AMOUR” EDITH PIAF ZA ŽRTVE NASILJA

Najčitanije iz rubrike