Regija
KUHARSKI DVOBOJ U SLAVONSKOM BRODU

“Slavonski dukat” osvojio
prosudbenu komisiju
Objavljeno 23. studenog, 2015.

U sklopu ovogodišnjeg gastro showa “Kuhajmo slavonski” i 20., jubilarnog Katarinskog sajma u Slavonskom Brodu održan je kuharski dvoboj u kojem su pobijedili Tihomir Krijan, šef kuhinje Hotela Art i predsjednik Udruge kuhara Brodsko-posavske županije, i Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

U natjecanju su sudjelovale još dvije ekipe: Marija Bošnjak iz Vinkovaca, članica Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije, i brodsko-posavski župan Danijel Marušić te Anđelko Ledić iz Požege i Anita Vačić iz Razvojne agencije grada Slavonskog Broda.

Tihomir Krijan i Mirko Duspara napravili su “Slavonski dukat”. Riječ je o pečenom svinjskom lungiću umotanom domaćom slaninom uz restani krumpir i jabuke koji se najviše svidio prosudbenoj komisiji, a o svemu su odlučivale, kao i uvijek, nijanse.

Pobjedničko jelo dobilo je 84 boda, ispred drugoplasirane ekipe Anđelka Ledića i Anite Vačić, koji su za svoj izvrsno pripremljeni losos s pršutom u umaku od vrhnja i vina uz roladu od lisnatog tijesta i miješanog povrća osvojili 82 boda, a samo bod manje dobili su trećeplasirani Marija Bošnjak i Danijel Marušić za pačja prsa s mlincima, mrkvom i minilukovicama u umaku od naranče.

Težak zadatak objektivno ocijeniti i pobjednicima proglasiti imali su zapravo – amateri, što je i jedan od ciljeva ovog kuharskog dvoboja, da jela ne ocjenjuju vrhunski gastrostručnjaci, te su tako u prosudbenoj komisiji sjedili brodski novinari Dean Kobilšek i Ivica Vlašić te Boris Matić, stručni djelatnik Razvojne agencije grada Slavonskog Broda. Ocjenjivanje je bilo bodovno od 1 do 10 za tri kategorije: okus jela, izgled jela (dekoracija) i prezentacija jela, odnosno opći dojam.M.Kokaj

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike