Novosti
O NASTAVKU PREGOVORA

Most i dalje želi reformsku vladu s HDZ-om i SDP-om
Objavljeno 22. studenog, 2015.

- Hrvati ne smiju biti taoci nečijih pozicija - poručio je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u nedjelju nakon sastanka Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika Mosta u Zagrebu. On i dalje vjeruje kako je moguća zajednička reformska vlada SDP-a, HDZ-a i Mosta.

- Ako se svi slažemo oko toga što se treba napraviti, onda ne vidim u čemu je problem da zajednički napravimo reformsku vladu pa makar bila i s rokom trajanja od dvije godine. Nadam se, ako na kraju HDZ i SDP pokažu da im je stalo do reforme, da će prihvatiti ideju koju smo im i ponudili, a to je da napravimo zajedničku vladu i da se konačno provedu prave reforme, jer za one stvarne i dubinske reforme treba dvotrećinska većina s obzirom na to da se mora mijenjati Ustav - rekao je Petrov.

Istaknuo je kako veruje da će pregovori s dvije velike koalicije trajati još oko tjedan dana, a nada se i kako bi sve trebalo biti gotovo za dva ili tri tjedna. Dodao je kako će se u ponedjeljak pregovarati o reformama u sektoru obrazovanja i znanosti, a potom još reformama porezno-financijskog sustava i monetarne politike.

Petrov je rekao kako bi volio da se oko premijera usuglase sve tri stranke te da stručnjaci vode pojedine resore.

Rekao je kako kriterij za davanje podrške neće biti ideološki.

- Mi smo odavno rekli da svjetonazori i ideologije za nas nisu prijepori i mi nećemo zadirati u nečija prava i slobode, a ujedinjuje ih ideja vezana uz gospodarski program - rekao je Božo Petrov.

Na novinarsko pitanje o najavama prema kojima bi Drago Prgomet koji je nedavno, nakon objavljivanja snimke tajnih razgovora s premijerom Zoranom Milanovićem, isključen iz Mosta, mogao osnovati novu stranku, odgovorio je kako mu želi sreću u tome. Ne vjeruje da će za Prgometom krenuti i neki drugi saborski zastupnici Mosta.

Drago Prgomet u subotu je na svom Facebook profilu najavio kako će i on, na poziv saborskih zastupnika Mosta, sudjelovati na nedjeljnom skupu. Iz Mosta je to demantirano uz naglasak kako “Prgomet trenutačno postupa isključivo u skladu sa svojim osobnim potrebama, a ne interesima Mosta”.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

PETA IZBORNA JEDINICA OSTALA UTVRDA HDZ-A

VSŽ će u novom sazivu Sabora imati 7 zastupnika