Regija
PEDESET GODINA SREDNJE ŠKOLE “STJEPAN IVŠIĆ”

Videolinkom Orahovčanima
su čestitali Ban, Gobac i Bobić
Objavljeno 22. studenog, 2015.

ORAHOVICA - Svečanim programom Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica obilježila je 50. obljetnicu postojanja. Prigodnim pjesmama predstavio se mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica, program je na gitari pratio učenik Jakov Stjepan Pavelić, priču o prošlosti škole interpretirale su učenice Katarina Stojković i Josipa Jambrešić, prikazan je i film o povijesti škole koji su napravili učenici uz mentoricu prof. Ivanu Bešlić, a središnji događaj svečanosti bila je promocija fotomonografije “Pedeset godina srednje škole u Orahovici”. Nazočnima, bivšim i sadašnjim profesorima škole obratio se ravnatelj Zorislav Milković:

- Srednjoškolsko obrazovanje u Orahovici u današnjem smislu počelo je 1965. godine s osnivanjem gimnazije. Promjene u školstvu uvjetovale su ulaganje u okviru različitih projekata financiranih preko EU fondova, domaćih institucija i tvrtki te ministarstava, u čemu smo bili dosta uspješni. Od 2006. imamo status međunarodne ekoškole. Ponosni smo na svoje učenike, koji godinama postižu sjajne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima te na državnoj maturi. Za nas je najvažnije sudjelovanje naših učenika u humanitarnim aktivnostima te različitim projektima socijalne uključivosti i razvoja demokratskih odnosa. Planiramo uvoditi i nove nastavne programe i zanimanja sukladno s potrebama tržišta rada – rekao je, između ostalog, ravnatelj Milković.

Veliku obljetnicu orahovačkoj srednjoj školi preko videolinka čestitali su i hrvatski pjevači Marijan Ban i Davor Gobac te urednik RTL televizije, bivši učenik orahovačke Srednje škole Igor Bobić. V. Grgurić

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike