Crna kronika
SKLIZAK KOLNIK I SUSNJEŽICA IZNENADILI VOZAČE

Vozač turskog šlepera izazvao sudar i pobjegao
Objavljeno 23. studenog, 2015.
Odbjegli vozač nakon pet minuta skrivio je i drugu nesreću

SLATINA – Podosta vozača nije ozbiljno shvatilo učestala upozorenja HAK-a, pa je nagla promjena vremenskih prilika i uvjeta vožnje prouzročila nekoliko prometnih nesreća na cestama Virovitičko-podravske županije. U subotnje predvečerje kolnici su zbog kiše postali opasno skliski, a noćni uvjeti i odbljesak različitih svjetlećih tijela učinili su vidljivost bitno smanjenom. Tako su se u samo dva sata dogodile prometne nesreće u Špišić Bukovici, Slatini i Virovitici.

U prvoj nesreći, koja se dogodila oko 17 sati u Špišić Bukovici, nastala je samo materijalna šteta. Pola sata kasnije dogodila se nesreća u slatinskoj Ulici kralja Zvonimira, koja je do izgradnje gradske obilaznice bila dio Podravske magistrale. Na pješačkom prijelazu kod Osnovne škole Josipa Kozarca i trgovačkog centra Lidl, obilježenom treptajućim svjetlima, automobil marke Škoda Octavia slatinskih registracijskih oznaka, naletio je na pješaka. Zbog zadobivenih ozljeda pješak je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Virovitica, a slatinska policija na mjestu događaja ispitala je okolnosti nesreće i obavila očevid.

Dvije prometne nesreće s ozbiljnim posljedicama u Virovitici prouzročio je isti nesavjesni vozač šlepera turskih registracijskih oznaka. Prva nesreća dogodila se u 17.52 sata na zapadnom ulazu u grad, gdje je u zavoju udario u Ford zagrebačkih registracijskih oznaka s priključenom autoprikolicom na kojoj je vozio motor. Premda je vozilo odbačeno s ceste i u tom slijetanju ostalo teško oštećeno, vozač turskog šlepera bezobzirno se udaljio s mjesta nesreće. Njegova jurnjava gradom u bijegu od odgovornosti i mogućih posljedica nije dugo trajala. Samo pet minuta kasnije na raskrižju Vukovarske i Vinkovačke ulice udario je u semafor i srušio ga, a vozilo se zanijelo i prepriječilo na cesti. Srećom, u toj jurnjavi nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog ovih nesreća policija opetovano apelira na potrebu povećanog opreza vozača u prometu, posebno u blizini škola, kao i na obvezu vozača na korištenje propisane zimske opreme.

Petar ŽARKOVIĆ

U “ludovanju” vozača turskog šlepera pukom srećom nije bilo ozlijeđenih osoba

Najčitanije iz rubrike