Zdravlje
NAJČEŠĆI PROBLEM VLASIŠTA JE ISPADANJE KOSE

Kako se rješiti prorijeđene kose i ćelavosti?
Objavljeno 23. studenog, 2015.
Životni ciklus vlasi varira od dvije do pet godina

Kosa je najvažniji simbol ljepote. Na glavi imamo 100 do 200 tisuća vlasi.

Normalno je da svaki dan izgubimo do 100 vlasi. Životni ciklus vlasi varira od dvije do pet godina. Sastoji se od tri faze: a) anogene ili faze rasta koja traje od dvije do šest godina,

b) katagene ili prijelazne faze i traje do dva tjedna

c) telogene ili faze ispadanja koja traje do četiri mjeseca.

Kosa je građena većim dijelom od proteina-keratina (80 %) i manjim od lipida i vode (20 %) koji povezuju i štite proteinsku strukturu. Voda je dragocjeni sastojak za ljepotu kose tj. njenu mekoću, podatnost i sjaj.

Najčešći problem vlasišta je ispadanje kose. Alopecija ili ćelavost je stanje koje karakterizira gubitak ili nedostatak kose i dlaka. Pojačano ispadanje kose je posljedica djelovanja neke štetne tvari na folikul dlake, dok se ona nalazi u fazi aktivnog stvaranja dlake. Ispadanje može biti prolazno i trajno. Ako ispadanje traje duže od tri mjeseca, traba otići dermatologu koji će preporučiti određene pretrage i pronaći uzrok. Uzroci ispadanja mogu biti razni: hormonalni poremećaj, bolest, nedostatak vitamina i minerala, kemijske tvari, lijekovi, zračenje, stres i mehanička oštećenja.

Mogu li tisuće i tisuće muskaraca i žena koje muči prorijeđenost i ćelavost konačno odahnuti?

Mogu, jer je na naše tržište (točnije u kozmetički salon "EsteraA") stigla najnovija tehnika medicinske mikropigmentacije skalpa.

To je metoda pigmentacije kože glave kojom se smanjuje kontrast između kože i dlake i tehnika kojom se nadomješta gubitak kose kod žena i muškaraca, a pomaže kod alopecija i prikrivanje ožiljaka. Metoda je bezbolna! Radi se s visokokvalitetnim organskim pigmentima pa se ova metoda koristi i na zdravim osobama, ali i na osobama kojima je oslabljen imunološki status kao posljedica bolesti, zdračenja, korištenja raznih terapija i lijekova itd. Stoga ako se želite rješiti prorijeđene kose i ćelavosti potpuno bezbolnom metodom ova metoda mikropigmentacije je upravo za vas. (Anamarija Čabaj, majstor kozmetičar i visažist

Kozmetički salon Estera u Osijeku

Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

2

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

3

ISTRAŽIVANJE

Više sitne plave ribe umjesto crvenog mesa