Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA DOČEKUJU RIJEKU

Zekić: Lideru neće biti lako
Objavljeno 21. studenog, 2015.
Osječani se hrabre, a nakon dosta vremena za takav način razmišljanja imaju i dobre temelje

Spremni smo za lidera i jedva čekamo početak utakmice, tako je današnji (subota) okršaj protiv Rijeke najavio trener Osijeka Zoran Zekić.

Osječani se hrabre, a nakon dosta vremena za takav način razmišljanja imaju i dobre temelje. Osijek doista napreduje na planu igre, a to se posebno odnosi na agresivnost i stav s kojim kreće u utakmicu. To je vjerojatno i maksimum koji Zekić u ovom trenutku može izvući iz momčadi jer za nešto više potreban mu je igrački fond u kojem će imati više izbora, točnije različitosti u karakteristikama igrača. No, ovo što sad Zekić radi i traži od momčadi, zapravo su čvrsti temelji bilo kakve daljnje nadogradnje ako će se jednog dana u NK Osijek stvoriti uvjeti za tako nešto.

- Rekao sam igračima kako se ne trebaju bojati Rijeke. Malo su me čudno gledali, ali ja vjerujem u njih. Riječani su u odličnoj formi, ali ako mi budemo igrali kao na posljednje dvije domaće utakmice, onda lideru neće biti lako s nama - smatra Zekić.

Trener Rijeke Matjaž Kek poslovično je oprezan kada god dolazi u Gradski vrt. Rijeci nikada nije bilo lako u Osijeku i njezin strateg to dobro zna.

- Kek je uvijek odmjeren u svojim izjavama. Nema kod njega bahatosti, a to njegovu momčad uvijek drži u stanju pripravnosti. Svjesni smo po što dolazi Rijeka. Tražit će pobjedu jer im je ovo možda i ključna utakmica za jesenski naslov. No, unatoč respektu koji treba imati prema Rijeci mi imamo svoje planove i želje pa trebamo razmišljati o pobjedi i vjerovati u mogućnost takvog raspleta - kaže Zekić.

Zekić je s Kekom već imao iskustava jer se s Rijekom susreo u kvalifikacijama za Europsku ligu kada je bio trener moldavskog Šerifa.

- Toga se ne sjećam baš rado jer nisam dobro prošao u te dvije utakmice.

Šerif je izgubio oba puta, ali na Kantridi je tada bilo vrlo izjednačeno. Plan je i ovaj put jasan. Osijek ni slučajno ne smije dopustiti Rijeci da se razigra, razmaše. Organizaciju suparnikovih napada treba sasjeći u korjenu, a to će biti moguće samo ako Osječani ne budu igrali pod kočnicom.

- Cilj nam je stvoriti kult domaćeg terena. U Gradskom se vrtu nitko, ali baš nitko ne smije osjećati ugodno. Naravno, mislim na teren i utakmicu - odlučan je Zekić.

Dvojbe oko sastava su riješene. Đolan će popuniti stopersko mjesto upražnjeno Lukićevom prisilnom stankom zbog žutih kartona, a vezni red na Šarićevo mjesto koji će susret s Rijekom propustiti iz istih razloga kao i Lukić “upada” iskusni Tomislav Čuljak. Promjena ima i u vrhu napada u odnosu na susret s Hajdukom pa će Grgiću “u špici” društvo praviti Goran Roce. Mile Škorić najvjerojatnije će imati istu ulogu kao i protiv Hajduka - bit će “plutajuća mina” koja plovi blizu suparničkih vrata sa slobodom u kreaciji. Pokazalo se kako Miletu ta uloga gotovo savršeno odgovara.

Uglavnom, susret protiv lidera prvenstva definitivno je najbolja prilika za potvrdu napretka koji se naslućuje u Osijekovim nastupima.

Dalibor KELER

OSIJEK-RIJEKA

Početak: 15 sati

Mikulić - Vargić

Arsenić - Ristovski

Đolan - Samardžić

Lesjak - Lešković

Špičić - Žuta

Kurtović - Maleš

Šorša - Bradarić

Čuljak - Močinić

Škorić - Balaj

Grgić - Tomasov

Roce - Bezjak

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić).

17. kolo

PETAK

Slaven Belupo - Dinamo 1:2 (1:1)

SUBOTA

15 sati

Osijek - Rijeka

17 sati

Hajduk - Inter

NEDJELJA

15 sati

Lokomotiva - Zagreb

17 sati

Istra 1961 - Split

Najčitanije iz rubrike