Osijek
LAUREATI DRŽAVNE NAGRADE TEHNIČKE KULTURE “FAUST VRANČIĆ”

Osječki je model otkrivanja darovite
djece među najboljima u Hrvatskoj
Objavljeno 21. studenog, 2015.
Kao zajednica često gubimo jer u sferi gospodarstva ne znamo iskoristiti njihov radni i kreativni potencijal

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, zajedno sa suradnicima, primio je ovogodišnje dobitnike Godišnje državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić”. To su Zvonimir Hajnc, umirovljeni nastavnik iz ZajednicE tehničke kulture Valpovo-Belišće, koji je tu nagradu dobio u osobno ime, te Antun Šikić, predsjednik nagrađenog Centra tehničke kulture Čeminac.

- Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije već dugi niz godina postiže iznimne rezultate na domaćim i svjetskim natjecanjima, ali i u kontinuiranom radu. To je i razlog zašto su nama došle dvije prestižne državne nagrade “Faust Vrančić”. Osječko-baranjska županija, kao jedini osnivač Zajednice tehničke kulture, koja okuplja brojne mlade i darovite ljude, prepoznala je, još davnih godina, važnost tehničke kulture - rekao je župan Šišljagić.

Tijekom razgovora u kojem su, između ostalih, sudjelovali i dožupan Dragan Vulin te tajnik Županije Davor Brunčić, moglo se čuti kako je model za otkrivanje darovite djece među najboljima u Hrvatskoj, mnogi od njih i završe tehničke fakultete, ali ih, naposljetku, kao zajednica često gubimo jer u sferi gospodarstva ne znamo iskoristiti njihov radni i kreativni potencijal. D. Celing

Najčitanije iz rubrike