Sport
OSIJEK KELME VEČERAS DOČEKUJE NOVO VRIJEME

Smoje kreće po najbolji bodovni učinak polusezone
Objavljeno 20. studenog, 2015.

OSIJEK - Osijek Kelme večeras će u Zrinjevcu zatvoriti jesenski dio sezone u Prvoj HMNL. Na zatvaranje u goste dolazi momčad Novo vrijeme iz Makarske, koju je trener Osječana Marin Smoje opisao na vrlo jasan način:

- Jaka momčad s razočaravajućim rezultatima.

I to dovoljno govori koliko se opasnosti krije u toj utakmici. Naime, Makarani u svojim redovima doista imaju igrački potencijal koji može uništiti svakog suparnika. Uostalom, nisu se slučajno posljednjih godina bili među četiri najbolje hrvatske momčadi. I što se onda događa s njima da ove sezone trunu pri dnu tablice? Ima Smoje odgovor i na to:

- Nemaju trenera. Međutim, momčad koja u svojim redovima ima igrače poput Musinova, Protege, Kazazića i Jurjevića jest sve samo ne poželjan suparnik. Bit će to pravi izazov za nas - kaže strateg osječkih malonogometaša.

Izazov s više aspekata. Uvijek je lijepo pobijediti snažnog suparnika, što Makarani sigurno jesu, ali imat će Osječani još neke razloge za dodatne motive. Naime, ispada kako će se rezultatska uspješnost jesenske polusezone mjeriti po tih 40 minuta protiv Novog vremena. Pobjeda Osijek Kelme vraća u gornji dio tablice i donosi mu najbolji bodovni učinak u eri Marina Smoje u prvom dijelu sezone, a poraz?

- On bi nas vratio u psihozu razmišljanja o očuvanju prvoligaškog života. Napravili smo dosta dobrih stvari ove jeseni, pa svakako želimo izbjeći pad u zonu nestabilnosti. Zato nam je samo pobjeda na pameti - dodaje Smoje.

Treba očekivati utakmicu koja će biti posve drukčija od one “partije šaha” protiv Squarea, u kojoj je svaka pogreška praktički značila put u poraz. Ovaj put vjerojatno ćemo gledati brži i lepršaviji futsal s više pogodaka. Nećemo reći “run & gun”, ali to definitivno neće biti rovovska bitka.

- Ma kakvi, više mislim kako nas očekuje susret sličan onom sa Solinom. Bit će vatre i jurnjave, a mi imamo adute i za takav nogomet. Zato će iznimno važna biti realizacija - smatra Smoje.

Ako će doista presudna biti realizacija, onda to za Osječane baš i nije dobra vijest. Naime, u utakmicama s puno pogodaka dosad su uglavnom živjeli na pojedinačnim inspiracijama. No, ako bude jurnjave, onda će se tu Horvat i Pandurević osjećati jako dobro, a ako su njih dvojica pri udarcu, onda teško suparniku. Pitanje je samo kako će Osječani obrambeno reagirati. U posljednje vrijeme na tom planu nisu baš impresivni jer uglavnom ih iznad vode drži vratar Ivan Mladina. Dosta je propuha, što i nije čudno jer je Smoje u kratkom razdoblju ostao bez dva igrača koja su ili bila stup defenzive (Duvančić) ili su to trebala postati (Govorko). Sad se traži novo rješenje, a ta je pozicija vrlo osjetljiva i nezahvalno je kada se to mora raditi u jeku sezone. Zato je najvažnije preživjeti ovaj večerašnji susret jer će nakon njega biti dovoljno vremena da se tijekom zime pronađe novi “ministar obrane”.

Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati.D.Keler

PAROVI 11. KOLA

U posljednjem jesenskom, 11. kolu igraju: Osijek Kelme - Novo vrijeme (Makarska), Solin - Nacional (Zagreb), Murter - Uspinjača (Zagreb), Potpićan '98 AD Tokić - Split Tommy, Vrgorac - Square (Dubrovnik), Futsal Dinamo (Zagreb) - Alumnus (Zagreb).

Najčitanije iz rubrike