Regija
VJEKOSLAV NA FESTIVALU ORIENT LOVE

Trbušni ples mladića iz Gunje
žele gledati čak i Egipćani
Objavljeno 20. studenog, 2015.
Poslovna ponuda Vjekoslavu Didoviću ispunjenje je životne želje

GUNJA – Unatoč katastrofi koja je lani poharala njihovo selo, poplavila im kuće i nanijela goleme materijalne štete, vrijedni i neumorni mještani i dalje pronose ime svoje Gunje i izvan granica Lijepe Naše. Tako je bilo i na poznatom plesnom festivalu Oriental Love, na svjetskom natjecanju instruktora i plesača orijentalnih plesova, održanom početkom studenoga u Beogradu. Među 12 zemalja sudionica bila je i Hrvatska, čije su boje branili i Gunjanci. Još su jednom pokazali da sve ružno što su proživjeli u proteklih godinu i pol dana od nezapamćenih poplava nije uništilo njihov duh i ljubav prema plesu.

U kategoriji skupina osvojili su treće mesto, a u kategoriji Orijentalne princeze 14-godišnja Gunjanka Dorotea Knezović bila je šesta, u konkurenciji 12 vrhunskih plesačica iz cijeloga svijeta. Gunjance je predvodio poznati plesač orijentalnog plesa, 27-godišnji Vjekoslav Didović, koji vodi dva plesna kluba, u Gunji i Brčkom, gdje je i instruktor zumbe. Od malih nogu pokazivao je da je pravi “maher” na plesnom podiju. Roditelji su ga upisali u školu latinoplesa i na deseti rođendan prvi je put plesao trbušni ples. Sa 16 godina počeo se profesionalno baviti plesom i praviti koreografije trbušnog plesa i ritmike za predstave u Brčkom, u Poljoprivredno-medicinskoj školi. Vježbao je i u Školi orijentalnog plesa kod Zuzane Uhlirove u Zagrebu i na njezin i nagovor bivše djevojke svoje egzotične plesne pokrete odlučio je pokazati i u showu “Supertalent” na Novoj TV. Nastupom je oduševio gledatelje i u srbijanskoj verziji „Ja imam talent“. Osim trbušnog plesa pleše i salsu, bachatu, reggaeton, argentinski tango, show dance, hip hop i suvremene plesove. Okušao se i u plesu na svili i šipci, break danceu i baletu, ali je odustao. Nastupom na festivalu orijentalnog plesa Oriental Love izuzetno je zadovoljan.

- U Beogradu smo se predstavili u dvije kategorije. U kategoriji Oriental Love Group, gdje se natjecalo sedam grupa, moja plesna skupina „Trio fantastiko“, u kojoj sam plesao s dvije plesačice iz Zagreba, osvojila je treće mjesto. Postignutim rezultatom vrlo smo zadovoljni jer su u žiriju bili svjetski poznati plesači. U kategoriji Oriental Love Princess naša je Dorotea osvojila šesto mjesto, izvela je moderni orijentalni ples s osnovama baleta i mogu reći da je bila jako dobra i da je imala zapažen nastup, što me čini jako ponosnim - kaže Vjekoslav.

A da su njegov dugogodišnji rad i trud, izvedbe pokreta i govor tijela itekako prepoznati, najbolje svjedoči i poslovna ponuda koja mu je stigla iz dalekog Egipta!

- Dobio sam ponudu iz Egipta da radim tamo kao plesač, što me jako razveselilo i pripremam se za odlazak. To mi je oduvijek bila životna želja. Zahvaljujući jednoj plesačici koja je već u Egiptu, a koja je svojoj šefici pokazala snimke mojih nastupa, koji su joj se jako svidjeli, jer smatra da bi moj ples bio vrlo atraktivan i turistima, odlučili su me angažirati. Ponuda je jako dobra, odgovara mi u svakom smislu, ukratko – ponuda koju se ne može odbiti - priznaje.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Hurem preživjela poplavu, Zumbul završio na ražnju

Dodaje da će mu se biti teško odvojiti od ljubimaca, tri psa, dvije perzijske mačke, a najviše će mu nedostajati Hurem! Riječ je o patuljastoj krmači vijetnamske svinje. Dvoje praščića, koje je nazvao Zumbul i Hurem, dobio je kao rođendanski dar i postali su mu miljenici. Hurem je preživjela i poplave i dalje se šepuri i ruje po dvorištu, ali Zumbul nije bio te sreće. Završio je na ražnju jer ga je jedan sumještanin zamijenio za divlju svinju i pokupio ga! “Šest mjeseci sam bio na moru kao turistički animator i, dok me nije bilo, Hurem je natukla 20 kilograma! Moje sam prije odlaska upozorio da paze na hranjenje, ali, naravno, nisu se pridržavali mojih uputa. Hurem se opustila, uživala u jelu i dobrano se popunila”, rekao je kroz smijeh. Otkriva nam da mu je velika želja da i Gunja ugosti svjetske plesače i vjeruje da će se nakon završetka gradnje Doma kulture jednoga dana to i dogoditi.

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike