Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA ŽUPANIJSKOG SUDA U OSIJEKU

Osam godina zatvora zbog seksualnog
zlostavljanja 12-godišnje pastorke
Objavljeno 20. studenog, 2015.
Sve je otkriveno kada se djevojčica povjerila majci

OSIJEK - Na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora osuđen je 36-godišnji muškarac iz Slavonije i Baranje zbog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje pastorke.

Monstrum je počeo seksualno zlostavljati djevojčicu početkom ljeta prošle godine, a njezin užas završio je početkom ove godine kada se povjerila majci. Na samom početku ljeta lani, očuh je odvezao djevojčicu u vikendicu pod izgovorom da mu pomogne oko spremanja vikendice. Dok su sjedili na kauču u dnevnoj sobi, rekao joj da će joj pokazati kako se treba ponašati prema dečku kada bude velika, te je dodirivao po svim dijelovima tijela preko odjeće.

Zlostavljač je u kasno ljeto 2014. ponovno odvezao djevojčicu u vikendicu pod izgovorom da mu treba pomoći oko čišćenja. Rekao joj je da sjedne na kauč u dnevnoj sobi te joj skinuo svu odjeću. Tada ju je počeo seksualno zlostavljati pitajući je pri tome je li joj se sviđa to što joj radi. Jadna djevojčica od boli i srama samo je šutjela. Potom ju je odvezao kući govoreći joj, kao i nakon prvog zlostavljanja, da ne smije nikome ništa reći jer je to “njihova tajna”.

Početkom ove godine nastavila se grozna mora djevojčice koja je u međuvremenu napunila 13 godina. Naime, za vrijeme dok je njegova izvanbračna supruga bila u bolnici, pazeći da ga ostali ukućani ne vide, manijak je djevojčici prišao s leđa dok je prala suđe, te joj zavukao ruku ispod odjeće i dirao je.

Županijski sud u Osijeku osudio ga je na sedam godina zatvora zbog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja iskorištavanja djeteta, koje se dogodilo krajem ljeta prošle godine, dok je za spolnu zlouporabu djeteta početkom ljeta, te u domu u kojem su živjeli, osuđen na još godinu i šest mjeseci zatvora. Kazna je sjedinjena, a uz to mora platiti 5616 kuna troškova kaznenog postupka.

Osuđenom je određeno i produljenje istražnog zatvora, koji može trajati do nove odluke suda, a najdulje do pravomoćnosti presude.

Sandra LACIĆ
NIJE HTJELA IĆI S OČUHOM

Ono što joj se događalo kada bi bila nasamo s očuhom djevojčica je zadržala za sebe. Nikome o tome nije govorila sve dok početkom godine ponovno nije trebala ići s njim u vikendicu. Tada je majci rekla da ne želi ići jer je “tata dira”. Majka je reagirala iste sekunde i tada je užas djevojčice prestao.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike