TvObzor
MAITE PERRONI

Nisam dopustila da me potopi val popularnosti
Objavljeno 20. studenog, 2015.
DIVLJA MAČKA Doma TV, ponedjeljak-petak, 17.35

Kad je prije jednog desetljeća zaigrala u teen sapunici “Rebelde”, a zatim postala članica istoimene pop-senzacije, za Maite Perroni govorili su da je najmanja od tri mačke. Za kandžu ispred nje bile su Anahi i Dulce Maria. Vođene mišlju da će pet minuta “RBD” slave trajati vječno, primadone nisu bile zainteresirane za povratak u svijet telenovela, a Televisa je tražila jednu od njih. Ali, kako su njihovom producentu bile potrebne bar dvije za oproštajnu turneju, on je čelnicima TV diva ustupio nenametljivu Maite. I tako je ona postala Marichuy, za čiju ljubav se borio tada neotkriveni zavodnik William Levy, u seriji “Oprezno s anđelom”.

Prisan odnos s kolegom

Maite je bez pauze nastavila nizati glavne uloge u telenovelama “Moj grijeh”, “Pobjeda ljubavi” i “Komadić neba”, a njezin novi projekt “Divlja mačka” odnedavna možemo pratiti na Doma TV-u.

Ostvarili ste odličnu kemiju s Danielom Arenasom, zbog koje su vas tijekom snimanja spajali i privatno.

- Pratim Danielov rad otkako je došao u Meksiko i priželjkivala sam da se sretnemo u nekom projektu. On je divan partner, čovjek i pravi džentlmen. Uživala sam u njegovom društvu i voljela bih kad bismo ponovno stali zajedno pred kamere. Mnogo vremena provodili smo pričajući i šaleći se na snimanju, stoga je naš prisan odnos vidljiv i na malom ekranu.

Na trenutak se činilo da ćete zbog glume reći zbogom pjevanju.

- Nikad nisam razmišljala o napuštanju glazbe, samo sam čekala pravi trenutak da joj se vratim. Uloge u telenovelama sustizale su jedna drugu, pa se ispostavilo da je taj trenutak trajao četiri godine. Godila mi je pauza koju sam iskoristila da istražujem glazbu i definiram smjer kojim želim nastaviti. Nisam željela stvarati instant glazbu. Rad na novim pjesmama zahtijevao je disciplinu i predanost, a to sam mogla ostvariti tek nakon završetka serije “Komadić neba”. Dugo vremena provela sam u New Yorku usavršavajući tehniku pjevanja. Povratak na scenu bio je onakav kakav sam zamišljala.

Život je poput knjige

Jeste li strahovali za karijeru poslije raspada RBD-a?

- Život je poput knjige čije stranice moramo okretati da bismo je pročitali do kraja. Često se poželim na onim lijepim zadržati dulje, ali neizbježno je okrenuti list čak i kad vam se događaju dobre stvari. Nedostajali su mi u početku prijatelji iz benda s kojima sam živjela nekoliko godina putujući po svijetu. Međutim, znala sam da naša avantura neće trajati vječno i da će doći dan kad će svatko od nas poći svojim putem. Pjevali smo na koncertima pred 100 tisuća ljudi. Jahali smo na valu popularnosti, ali nisam dozvolila da me on potopi. Naprotiv, radila sam na sebi znajući da je uspjeh isključivo proizvod rada. Najponosnija sam na to što me popularnost nije promijenila.

Vjerujete li da su vam zvijezde predodredile uspjeh?

- Vjerujem da nam sudbina dodjeljuje zadatke, a o nama ovisi kako ćemo ih riješiti. Ne možete sjediti i čekati da se lijepe stvari dogode. Svakog dana moramo raditi na sebi, imati jasan cilj i u njega uložiti vrijeme, snagu i žrtvu. Mnogi miješaju uspjeh sa srećom, a iza trijumfa se kriju isključivo odlučnost i rad. Ne vjerujem da sam bogomdana, samo sam znala iskoristiti priliku koju mi je pružila Televisa. Ne glumim zvijezdu, privatno sam prirodna i jednostavna.

Koje ste si nove izazove zadali?

- Voljela bih se uskoro okušati u dizajnu i kreirati vlastitu modnu kolekciju.

Čini se da vam je karijera satkana samo od blistavih trenutaka. Postoji li i druga strane medalje?

- Nikad neću preboljeti smrt triju fanova RBD-a, koji su izgubili život u stampedu prilikom potpisivanja autograma u Brazilu. Još uvijek osjećam tugu i nemoć, jer im je druženje s idolima trebalo donijeti radost, a ne tragediju. Tada sam se prvi put zapitala vrijedi li nastaviti baviti se ovim poslom.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Maite Perroni Beorlegui

DATUM ROĐENJA: 9. ožujka 1983.

MJESTO ROĐENJA: Mexico City, Meksiko

LJUBAV: Cristian Stambuk, dečko

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike