TvObzor
DEAN PELIĆ

Želim naći bolju polovicu i zasnovati obitelj
Objavljeno 20. studenog, 2015.
l Navikao sam da se za svoje snove i želje moram poprilično potruditi. Polako, ali sigurno, ostvarujem sve što sam sanjao

Naš poznati maneken, kolumnist i TV voditelj Dean Pelić odlučio je ukoričiti izabrane kolumne i objaviti ih u knjizi pod nazivom “Njegova strana priče Tebi”. Stoga, ako još uvijek kroz tjedne kolumne niste otkrili koja je njegova strana priče, vrijeme je da saznate. Ovo zanimljivo štivo u izdanju Menarta potaknut će sve čitatelje na neka nova razmišljanja, probuditi neke nove nade i uvesti ih u svijet još uvijek postojećih džentlmena.

- Netko mi je nedavno napisao da moje kolumne i citate zapisuje u svoj rokovnik, jer one nisu nešto što se čita s laptopa. Kaže i da nosi taj rokovnik uvijek sa sobom i da ga navečer drži na ormariću pa čita za laku noć. Svaki put kad posustane, kad ima težak dan, kad je tužna, kaže da se vrati mojim riječima te da joj one daju nadu. Mislim da je to najveći uspjeh koji netko tko piše može dobiti. Zato i jesam knjigu zamislio kao nekakav osobni dnevnik - kaže Dean Pelić.

Žene - vječna inspiracija

Nakon dugih priprema knjiga “Njegova strana priče Tebi” konačno se našla u prodaji. Kako se osjećate? Jeste li očekivali toliki interes?

- Osjećaj je odličan. Izdati knjigu moj je san još otkako sam napisao svoj prvi roman, negdje s 15 godina. Drago mi je da mi je to uspjelo s kolumnama “Njegova strana priče”. Očekivao jesam veliki interes s obzirom na to da znam koliku čitanost imaju moje tjedne kolumne i s obzirom na broj ljudi koji prati moj rad na Facebooku. Svejedno, ovakav te interes uvijek uhvati lagano nespremnog. Nevjerojatno je sve ovo što se događa. Još mi baš ne ide sve to u glavu.

Kako je prošlo predstavljanje knjige na Interliberu?

- Odlično. Čitatelji su zadovoljni. Šalju mi fotke s potpisivanja, slike s knjigom i govore da im je bilo predobro. I to je najvažnije. Nešto manje od dva sata trebalo je da potpišem sve knjige i napišem posvetu svakome. Nisam, naime, htio da odu bez posvete u knjizi koju su svi tražili. Tako da sam svakome tko je došao napisao po citat iz knjige. A bilo je zaista puno, puno ljudi. Zadovoljan sam.

Što vam je najveća inspiracija za pisanje?

- Zapravo, bolje je pitanje tko nego što. Žene. Vječna inspiracija. Kao i svima. Kao i uvijek. Bilo gdje. Bilo kada. O njima je napisano sve što se dalo i moglo napisati, ali svejedno nije dovoljno. Svejedno je moguće još toliko toga napisati. Osim žena, tu su i raznorazne situacije u kojima sam se našao, a o kojima sam također pisao; bivše ljubavi, svakodnevni događaji, kao i priče iz manekenskog svijeta, odnosno dogodovštine s posla.

Komentari me ne zanimaju

Kako ste napravili selekciju kolumni koje su objavljene u knjizi?

- Teško. Između više od 80 kolumni trebalo je izabrati tridesetak, što je autoru zapravo i najteži posao. Zbog tog razloga tražio sam od svoje publike na Facebooku da mi pomognu u odabiru i u anketi izaberu najbolje. Ova knjiga jest moja, no ovo je knjiga mojih čitatelja. I izdana samo zbog njih. Samo za njih. Stoga je to bio i logičan korak - neka oni odaberu najdraže im kolumne. U knjizi se uz već poznate kolumne nalaze i dva nova teksta koja do sada nisu i neće biti objavljena nigdje osim u knjizi.

Čitate li komentare ispod kolumni ili na društvenim mrežama?

- Komentare ispod kolumni ne čitam jer nisu relevantni, odnosno nemaju veze s onim što ja pišem. Tu se komentiraju neke druge stvari, a s portala su me odmah upozorili na to. Tako da onda nikada na to i nisam obraćao pozornost. Ne zanima me. Na društvenim mrežama trudim se pročitati koliko stignem. I to na svojoj službenoj Facebook stranici koja u ovom trenutku broji gotovo 18 tisuća fanova. Trudim se i odgovoriti na sve. I volim kad imamo argumentiranu konverzaciju na Facebooku. To je zapravo i najbolja stvar kod mojih tekstova. Rasprava i razgovor nakon.

Manekenska karijera nije gotova

Od proljeća vodite Bingo show na HRT-u. Kako je došlo do tog angažmana i jeste li maštali da se okušate i u tim vodama?

- Da, od proljeća sam voditelj na HRT-u i jako sam ponosan zbog toga. Do angažmana je došlo nakon što sam prošle godine bio gost u emisiji “Volim Hrvatsku”. Tu me urednica Elizabeth Homsi zamijetila i rekla da bi me, ako se nekada otvori kakva prilika za voditeljskom pozicijom, htjela pozvati na audiciju, jer smatra da je to posao koji bih mogao odlično raditi. Tako je i bilo. U veljači ove godine dobio sam poziv za probno snimanje i oduševio. Samo mjesec dana nakon toga i gotovo svakodnevnih priprema našao sam se prvi put pred kamerama u voditeljskoj poziciji emisije uživo. Malo je reći da uživam. Volim, ali baš jako volim svoj posao. Ostvario mi se san star desetak godina.

Što je s modelingom koji ste malo zapostavili zbog silnih obveza?

- Malo jesam zapostavio modeling. U tom sam poslu dugih osam godina. Napravio sam mnogo toga. Radio sam dosta u inozemstvu, živio i radio u Milanu, snimao po mnogim europskim zemljama i onda se vratio kad je stigao poziv s televizije. No, to ne znači da je manekenska karijera gotova. Dapače, govore mi kako bih baš sada mogao još i više napraviti. Upravo ovih dana snimio sam dva velika editorijala za domaće magazine i jednu kampanju, stoga me to nakratko podsjetilo koliko volim modeling i koliko mi zapravo nedostaje. Budući da je knjiga sada vani, mislim da je vrijeme da se ponovno vratim manekenstvu, odnosno modelingu, te domaćim i inozemnim angažmanima.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
NEOSTVARENE ŽELJE

Koje su vam još neostvarene želje?

- Ove sam godine ostvario dvije velike želje. Želje koje sam imao još otkako sam bio tinejdžer. Snovi za koje sam dao sve od sebe posljednjih desetak godina. I sada kad su ostvareni, razmišljam što i kako dalje. Ne znam, glumom sam se bavio dosta dugo u životu pa je možda vrijeme da se ponovno okušam u tome. A možda i u glazbi; prošlo je mnogo godina od mojih solo nastupa. A možda je vrijeme da konačno predahnem i putujem svijetom. I nađem svoju bolju polovicu i osnujem obitelj. Sve to želim. Odmah. Ali navikao sam da se za svoje snove i želje moram poprilično potruditi, stoga ima još vremena. No, polako, ali sigurno, ostvarujem sve što sam sanjao.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike