Osijek
EUROPSKA MEDICINSKA STUDENTSKA ORGANIZACIJA

Predstavili nove projekte: tečaj za trudnice i prevencija ovisnosti
Objavljeno 19. studenog, 2015.

Na Medicinskom fakultetu održana je Godišnja skupština Europske medicinske studentske organizacije (EMSA). Ove je godine ta udruga u znaku 25. obljetnice njezina osnutka na europskoj razini.

Cilj je skupa bio predstaviti udrugu i objasniti novitete. Predstavljeni su brojni projekti EMSA-e. Jedan od njih je Europski tjedan testiranja na HIV, koji će se održati od 20. do 27. studenoga, kada će se dijeliti vaučeri za besplatno testiranje na HIV i sifilis. Zatim, Bolnica za medvjediće, čiji je cilj smanjivanja dječjeg straha od doktora, dok je Science Caffe, projekt priznat na svjetskoj razini, gdje se u opuštenoj atmosferi kafića raspravlja o znanstvenim temama.

Tu su i projekti: Pedijatrija za blagdane, uvesaljavanje najmlađih pacijenata u vrijeme Božića i Uskrsa; Igraonica u Klasju, raznovrsne radionice u cilju razveseljavanja i poticanja kreativnosti nezbrinute djece svih godina; Tečaj medicinskih vještina za studente. Zatim, naveden je i Twinning projekt razmjene studenata s prijateljskim Medicinskim fakultetima iz Europe.

Predstavljena su i dva nova projekta: tečaj za trudnice i prevencija ovisnosti, koji će se održavati u obliku predavanja, prvi trudnicama i onima koji planiraju trudnoću, a drugi u srednjim školama. Na kraju skupštine predsjednica udruge EMSA Katarina Badak dodijelila je zahvalnice profesoricama Ladi Zibar i Mariji Heffer te Studentskom zboru za doprinos radu udruge. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike