Osijek
RAZVOJ REGIONALNE POLITIKE PRILAGODBE KLIMATSKIM PROMJENAMA

Istočna Slavonija bit će model-regija
Objavljeno 19. studenog, 2015.

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku jučer je održan CroAdapt - 3. Regionalna konzultantska radionica “Prilagodba klimatskim promjenama u regijama Hrvatske - istočna Slavonija kao model-regija”. S okupljenima su raspravljali Irena Brnada, koordinatorica projekta (Regionalni centar za zaštitu okoliša), Žana Počuča, viša stručna savjetnica (Služba za održivi razvoj Ministarstva zaštite okoliša i prirode), Marina Bratković (Regionalni centar za zaštitu okoliša) i Siniša Ozimec, profesor na Poljoprivrednom fakultetu, a nazočile su i Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, te Roberta Sorić, urednica Agroglasa Glasa Slavonije.

U okviru projekta CroAdapt proveden je niz radionica radi poticanja dijaloga s relevantnim dionicima o očekivanim učincima klimatskih promjena, zajedničke identifikacije mogućnosti prilagodbe i potrebnih mjera na lokalnoj razini. Cilj je osječke radionice izraditi projektni koncept ili akcijski plan na temu edukacije o učincima klimatskih promjena i prilagodbi u sektoru poljoprivrede.

Istočna Slavonija priprema se da postane model-regija, a od okupljenih stručnjaka na osječkoj radionici iz tijela javne uprave, stručnih organizacija, ustanova, tvrtki i udruga aktivnih ili vezanih uz sektor poljoprivrede i stočarstva te regionalni razvoj formirat će se uža radna skupina koja će na temelju rezultata radionica nastaviti rad na temi prilagodbe, odnosno na projektu edukacije koji će iz te suradnje nastati. D. Pejić

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike