Dome slatki dome
SMJESTITE KAMIN U PROSTOR I STVORITE UGODAN AMBIJENT

Vatra kao atrakcija prostora
Objavljeno 19. studenog, 2015.
Kamin0i na bietanol idealni su za uvođenje elementa vatre

V atra je oduvijek stvarala poseban ugođaj, bilo da se radi o vanjskom ili unutranjem prostoru.

Tako je ostalo sve do danas, kada se ovaj element uvodi u prostor kao dekoracija, stvarajući vizualan dojam ugode.

Kamini na bietanol idealni su za uvođenje elementa vatre, jer su lako dostupni, ne zahtijevaju instaliranje dimnjaka, lako se održavaju i atraktivno izgledaju. Moguće ih je postaviti u vanjske i unutarnje prostore, mogu biti i fleksibilni pa se priča o vatri može protezati po cijelom domu. Ipak, najčešće ih se postavlja u dnevni trakt.

Kamini mogu biti samostojeći ili instalirani na zid, mogu poslužiti kao prostorna barijera ili poveznica. Klasičniji način je instaliranje na zid, kao imitacija pravog kamina, dok su pomične verzije kamina integrirane u klub stoliće, ili kao samostalni dekorativni elementi inovativnija i još atraktivnija verzija. Ovakav je kamin jednostavno prenijeti iz vrta u dnevni boravak i obrnuto. Na taj način vatra kao dekorativni element postaje lako dostupna na svim mjestima.

Vrlo su atraktivna rješenja u kojim se kamin na bietanol postavlja u vrlo izražajnu zonu dnevnog boravka ili blagovaonice, na način da dijeli ili povezuje ove prostore. Stavarajući kružnu vezu, element vatre vidljiv je iz svih pozicija dnevnog trakta te tako i maksimalno učinkovit. Može biti izveden kao samostalan element ili kao dio namještaja.

Ako želite stvoriti mali kutak za odmor, uz čitanje knjige i plam vatre, smjestite kamin u diskretni dio prostora i stvorite ugodan ambijent. Ovakva će postava biti jednako atraktivna i ugodna.

Za sve one koji ne žele naglasiti kamin, ali žele povremeno vizualne efekte vatre u svom domu, preporuča se uvođenje kamina koji su integralni dio klub stolića ili komode za TV. Ova su rješenja vrlo elegantna i profinjenja, a vatra dodatno pridonosi vizualnoj eleganciji doma. Druga je verzija uvođenje samostalnog kamina koji je oblikovan kao dekorativni element te ne privlači pozornost na način na koji bi to činio kamin.

Kod postave kamina u prostor je važno prilagoditi funkcionalnosti i izgled samog prostora onome što želimo postići. Ako je riječ o otvorenim kaminima, pripazite da njegova postava bude takva da ne može doći do ozljede ili oštećenja elemenata, a ovo je osobito važno ako u kući ima male djece.

Uživajte u efektu vatre, jer je jedinstven!(I.Galović Ninić, dipl. ing.arh.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike