Regija
ČLAN ODBORA ZA GOSPODARSTVO BUNDESTAGA U BARANJI

Njemačka namjerava dio
pogona svoje autoindustrije
preseliti u Hrvatsku?
Objavljeno 11. studenog, 2015.

BELI MANASTIR - Christian Heinzl, član odbora za gospodarstvo njemačkog Bundestaga i vlasnik Heinzl korporacije, jučer se u Belom Manastiru sastao sa gradonačelnikom Ivanom Dobošem, njegovim suradnicima, predsjednicom Gradskog vijeća Jadrankom Sabljak, dogradonačelnikom Osijeka Denisom Ambrušem i načelnikom općine Kneževi Vinogradi, Denešom Šojom. Kako je istaknuo, cilj njegovog uzvratnog posjeta Belom Manastiru i istočnoj Hrvatskoj je provjera mogućnosti suradnje na gospodarskom polju.

- U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih. Osim toga, imate velikih potencijala - rekao je, napominjući kako već sada postoji interes njemačke autoindustrije za preseljenje svojih pogona u Hrvatsku. Pohvalio je naš geostrateški položaj, postojeću infrastrukturu, osječku zračnu luku i slične predispozicije, dodavši kako već sada ima četiri najavljena projekta koji bi trebali biti realizirana iduće godine. Radnom sastanku prethodila je registracija njegove posredničke tvrtke pri osječkom Trgovačkom sudu.

Christian Heinzl istaknuo je kako će Osijeku dati punu potporu pri nastojanju da postane Europska prijestolnica kulture.

- Premda smo registrirali tvrtku koja će posredovati pri zapošljavanju Hrvata u Njemačkoj, krajnji nam je cilj dovesti investitore na istok Hrvatske. Na taj način još i želimo vratiti u Hrvatsku barem dio hrvatske radne snage koja se odlučila na rad u Njemačkoj - podvukao je. A da misli ozbiljno, potvrdio je Doboš, rekavši kako je Heinzlov suradnik u Belom Manastiru iznajmio kuću na sedam mjeseci kako bi se osobno uvjerio u sve potencijale.

- Izuzetno mi je drago što naša posjeta Baden Wuertenbergu nije bila samo kurtoazna i što je Heinzl došao kod nas. Nadam se da će njegov i boravak njegovog bliskog suradnika uroditi plodom - rekao je nakon sastanka Doboš. Sastanak je organizirala belomanastirska tvrtka Privilegium.I.Getto

PREZENTIRANE POSLOVNE ZONE

Sastanku u belomanastirskoj gradskoj upravi prethodilo je izlaganje direktorice Baranjske razvojne agencije grada Belog Manastira, Milice Milosavljević. Ona je gostima prezentirala mogućnosti poslovnih zona u jedinom baranjskom gradu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike