Novosti
EGIPATSKE SNAGE OBRAČUNALE SE S TERORISTOM

Ubijen osumnjičeni za otmicu Salopeka
Objavljeno 9. studenog, 2015.

Vezani članci

DVA MJESECA OD OTMICE SALOPEKA, SLAVONSKI RADNICI PORUČUJU:

Nikad više u arapske zemlje, i mi ćemo u Njemačku!

Ashraf Ali al-Gharabali, vodeći islamistički militant, osumnjičen za planiranje i izvođenje atentata i bombaških napada, kao i za napade na strane državljane te za otmicu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, ubijen je u razmjeni vatre s egipatskim snagama u Kairu. Tu je informaciju u ponedjeljak objavilo egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova. Ashraf Ali al-Gharabali bio je vođa egipatskog ogranka Islamske države, Provincije Sinaj, čiji su pripadnici ubili stotine policajaca i vojnika otkako je vojska, 2013. godine, svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Mursija iz Muslimanskog bratstva, nakon masovnih prosvjeda protiv njegove vladavine.

Podsjetimo, 30-godišnji Slavonac iz Vrpolja Tomislav Salopek otet je 22. srpnja u Kairu, gdje je radio za francusku tvrtku CGG. Za njegovo je puštanje na slobodu Islamska država tražila oslobađanje muslimanki iz egipatskih zatvora. Otmičari su 5. kolovoza objavili video u kojem su prijetili ubojstvom Salopeka, a tjedan dana poslije objavili su da su ga ubili.

Ashraf Ali al-Gharabali bio je jedan od najtraženijih bjegunaca u Egiptu, za kojim je policija izdala tjeralicu još u siječnju 2014. godine, kada je izbila oružana pobuna na Sinajskom poluotoku, prenosi AFP. (D.Pav.)

Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

Najčitanije iz rubrike