Novosti
HDSSB NAKON OBJAVE PRVIH REZULTATA IZBORA

Glavaš: Nismo ostvarili očekivani rezultat
Objavljeno 9. studenog, 2015.

Vezani članci

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. - KREĆU PREGOVORI O MANDATARU

O novoj vladi RH odlučit će - Most nezavisnih lista

Utemeljitelj HDSSB-a i prvi na listi u IV. izbornoj jedinici Branimir Glavaš, izjavio je novinarima u nedjelju navečer u dvorani Kristal, u Osijeku, kako nije zadovoljan prvim rezultatima izbora, ali i da oni nisu razočaravajući na način da ne postoji volja za nastavkom političkog rada. Najavio je da će odmah poslije Nove godine mobilizirati stranku u punom zamahu, kako bi se pripremili za lokalne izbore, gdje HDSSB ima ambiciozne planove za koje vjeruje da će ih i ostvariti. Glavaš je istaknuo kako je na sjednici Glavnog odbora HDSSB-a, dan prije izbora, rekao da bi tri zastupnika bio dobar rezultat, četiri zastupnika vrlo dobar, a pet odličan rezultat. “Onda sam se vratio unatrag i rekao da bi dva zastupnika bila dovoljan rezultat, a jedan nedovoljan. Školskim riječnikom, mi smo, dakle, negdje na 'dvojci'. Iako nismo ostvarili očekivani rezultat od tri zastupnika, to nam otvara prostor za djelovanje i jamči HDSSB-u nastavak realizacije našeg programa, kao parlamentarne stranke, ali ne sa samostalnim klubom zastupnika”, kaže Glavaš. On smatra da će se otvoriti prostor za stvaranje zajedničkog kluba s još nekim političkim opcijama koje neće moći samostalno formirati svoj klub.

Na upit hoće li rezultat HDSSB-a otvoriti preispitivanja unutar stranke te hoće li biti nekih promjena, Glavaš je kazao kako je do tog rezultata došlo jer nikada nije bilo tolike podijeljenosti hrvatskog biračkog tijela na lijeve i desne pa je ostalo vrlo malo prostora za regionalne stranke. Mostu prognozira da će se vrlo brzo raspasti, i to i prije nego što Sabor iznjedri novu vladu.

Na upit hoće li on osobno ići u Sabor, Glavaš je kazao kako postoji mogućnost da ga je netko pretekao po broju preferencijalnih glasova, no ako je osvojio mandat, onda ide u Sabor. Rekao je i kako drugi na HDSSB-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici, Vladimir Šišljagić, ako stranka ne odluči drukčije, neće ići u Sabor nego će nastaviti obnašati dužnost osječko-baranjskog župana, a saborski mandat staviti u mirovanje. Stranka bi trebala odlučiti tko će ga zamijeniti. I.Bošnjak

VULIN: VJERUJEM U RAST HDSSB-a

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, u trenutku kada je HDSSB u V. izbornoj jedinici (gdje je on prvi na listi) bio iznad izbornog praga, ali nedovoljno za ulazak njihovog zastupnika u Sabor, rekao nam je da bi tri mandata ispunila njihova očekivanja, a to je formiranje kluba zastupnika. “Čak i da ostanemo na dva, HDSSB ostaje parlamentarna stranka, iako bi to objektivno bilo ispod naših očekivanja. Vidimo koliko je na ovim izborima stranaka i političara pometeno s političke scene, a HDSSB na izbore izlazi samostalno, izvan blokova, što nije lako. Na svakim izborima netko zabljesne, a ovaj put rezultatima može biti zadovoljan Most. Mi već od ponedjeljka krećemo s pripremama za sljedeće izbore. Napravit ćemo analizu i iz ovoga izvući određene zaključke te popraviti što smatramo da nije bilo dobro. Nastavljamo dalje, vjerujem u daljnji rast HDSSB-a”, istaknuo je Vulin.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike