Crna kronika
STRAVIČNA NESREĆA KOD SUHOPOLJA

Poginula oba vozača, obitelj iz BMW-a išla u posjet bolesnom sinu
Objavljeno 9. studenog, 2015.
Nesreću je, vozeći Golf, skrivio samohrani otac četvero djece

SLATINA – Dvije osobe sa slatinskog područja poginule su u stravičnoj prometnoj nesreći u subotu oko 9.30 na Podravskoj magistrali, između Suhopolja i Jugova Polja. Uz poginule, u izravnom sudaru dvaju automobila nekoliko osoba teško je ozlijeđeno.

Vozač Tomislav Čolak iz Donjih Meljana, slatinskoga prigradskog naselja, vozeći navodno posuđeni VW Golf virovitičkih registracijskih oznaka, kretao se u smjeru Slatine i na ravnom dijelu ceste počeo pretjecati nekoliko automobila. Međutim, nije uspio završiti pretjecanje prije početka opasnoga lijevog zavoja, kad je iz suprotnoga smjera naišao BMV slatinskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao Josip Strapac iz Nove Bukovice. Tako su se u istom trenutku i na istom prometnom trakom našli Golf, koji je ulazio u zavoj, i BMV, koji je izlazio iz njega. Došlo je do strahovitoga izravnog sudara dvaju automobila u punoj brzini, o čijoj silini najbolje svjedoče gotovo neprepoznatljive hrpe željeza preostale od vozila. U sudaru je oštećeno i treće vozilo, koje je ostalo na cesti.

Na mjesto nesreće odmah su došli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suhopolje i Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, koji su pomogli osloboditi unesrećene iz uništenih automobila da bi vozilom Hitne medicinske pomoći bili prevezeni u Opću bolnicu u Virovitici. Tomislav Čolak preminuo je na mjestu nesreće, a Josip Strapac nekoliko sati poslije u bolnici. U vrijeme očevida promet tim dijelom Podravske magistrale bio je u prekidu.

Doznajemo da je poginuli Čolak, koji je bio sam u automobilu, otac četvero malodobne djece, o kojoj se brinuo sa svojom majkom otkako ga je supruga napustila. Bio je zapovjednik DVD-a u Donjim Meljanima, a učenici u Područnoj školi slatinske OŠ Josipa Kozarca pamte ga po sudjelovanju u školskom projektu “Drvo”. On je, naime, pokrenuo inicijativu i osobno sudjelovao u izradi i postavljanju drvenog stola i klupa od trupaca u školskom dvorištu.

S poginulim Strapacem u automobilu bile su njegova supruga Jasmina i sestra Višnja Mandić, koje su zadržane na liječenju u virovitičkoj bolnici. Od načelnika općine Nova Bukovica Željka Vencla, inače vršnjaka i prijatelja preminulog Strapaca, doznajemo da su putovali u Zagreb posjetiti Mirka, sina preminulog vozača, koji se tamo liječi od teške bolesti. Ljudi koji znaju da je toj obitelji prije nekoliko godina prerano preminula kćerka Martina, ali da su joj se i prijašnjih godina događale tragedije, kažu da ih sudbina doista ne štedi, ali da Bog sebi uzima voljene.

– To je strašna tragedija. Josip je radio u Hrvatskim šumama, a Jasmina nije zaposlena. Izuzetno su vrijedni, marljivi i brižni roditelji petero djece. Uz pokojnu Martinu i sina na liječenju, Josip je iza sebe ostavio još tri kćeri - rekao nam je načelnik Vencl.

Petar ŽARKOVIĆ
DO STUDENOGA 381 NESREĆA

U prvih deset mjeseci ove godine na prometnicama Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirana je ukupno 381 prometna nesreća, 64 više nego u istom razdoblju 2014. godine. U tim prometnim nesrećama smrtno su stradale četiri osobe, 32 su teško ozlijeđene i 162 lako, što je prema godini prije smanjenje broja smrtno stradalih za pet i povećanje broja teško i lako ozlijeđenih. U listopadu su se dogodile još 44 prometne nesreće, u kojima su tri osobe zadobile teške a pet osoba lakše ozljede.

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike