Kultura
OSJEČKO-VINKOVAČKA KAZALIŠNA KOPRODUKCIJA

“Pinokio” - Nakon premijere važno je
bilo fotografirati se s omiljenim lutkom
Objavljeno 8. studenog, 2015.

Vezani članci

VEČERAS PREMIJERA POZNATE PREDSTAVE ZA DJECU

Pinokio će svoj put od lutka do dječaka prikazati i Vinkovčanima

PREMIJERA U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

Pinokio će biti nova osječka hit-predstava

VINKOVCI - Mnogo balona na zgradi vinkovačkog Gradskog kazališta “Joza Ivakić” dalo je naslutiti da se priprema velika fešta - točnije premijera predstave “Pinokio”, koju je po motivima priče Carla Collodija režirao Damir Mađerić. Koprodukcija je to s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Posebno zanimljiva bila je interakcija glumaca na sceni s djecom koja su oduševljeno pratila svaki korak Pinokija.

- Jako sam zadovoljan izvedbom u Vinkovcima, publika je bila odlična, kao i domaćini. Ovom sam predstavom obilježio 30 godina umjetničkoga rada i to mi mnogo znači, posebno kad u 55. godini života igram dječaka. To je priznanje mog kazališta. Gdje god smo igrali, publika nas je dobro primila. Uloga Pinokija je teška i zahtjevna, no zadovoljan sam. Najteže mi je bilo predočiti si da sam dijete, a ne odrasla osoba - istaknuo je Đorđe Dukić.

U predstavi, osim njega, igraju i Edi Ćelić (Zrikavac, Lija, Lucignolo...) te Mirel Huskić (Vila, Geppetto, Mačak, Mangiafoco...).

Svima poznata je to priča o neposlušnom, svojeglavom i pomalo naivnom lutku kojega je izradio majstor Geppetto kako bi si uljepšao staračke dane. Kroz predstavu su djeca mogla naučiti da je odrastanje proces koji je i tužan i radostan i naporan te da za svaki problem postoji rješenje.

Nakon predstave djeca su se popela na scenu i fotografirala uz omiljenog drvenog lutka, a potom i u predvorju kazališta gdje je bio postavljen veliki Pinokio.

Scenografkinja predstave potpisuje Marta Crnobrnja, kostimografkinja je Marija Šarić Ban, lutke je osmislila Ria Trdin, a glazbu Igor Karlić.M.Kokaj

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike