Osijek
NA DJEČJEM ODJELU GISKO-A

O Malom princu djeci su pričali volonteri Francuske alijanse i pokazali Kinematografi
Objavljeno 7. studenog, 2015.

Antoine de Saint-Exupery bio bi ponosan da je protekle subote mogao vidjeti događanje na Dječjem odjelu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Ondje je, u prostoru igraonice, održana kreativna radionica "Mali princ" u suradnji sa Francuskom alijansom Osijek i Kinematografima Osijek. Knjižnica je ovoga puta bila mjesto gdje je okupljenoj djeci, dobnih skupina od šest do 10 godina, bila ponuđena priča iz, usudili bismo se reći, jedne od najpoznatijih dječjih knjiga na svijetu.
- Ovdje je djeci na prihvatljiv način prikazan svijet i čarolija Malog princa. No, to nije sve, jer su Kinematografi Osijek ponudili i prvu animiranu verziju, klasika svjetske književnosti. Zadovoljni smo odazivom, prijavilo se oko 20-ak djece koji su, zahvaljujući volonterima iz Francuske alijanse, čuli puno o ovoj odličnoj knjizi, poručila je Sanja Zavođa, djelatnica Dječjeg odjela GISKO-a, dodajući da je knjižnica okupljenoj djeci prikazala i knjige koje mogu posuditi na policama, a što, kako doznajemo, već odavno čine.
Inače, aktivnosti tijekom protekloga tjedna dio su programa obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2015. godine. Središnja tema manifestacije vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. Prethodila je Radio pričaonica i slušaonica, potom Sovkova igraonica i posjet osnovnoškolaca u okviru projekta Prvi put u knjižnici. M. Mihelić 

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike