Kultura
VEČERAS PREMIJERA POZNATE PREDSTAVE ZA DJECU

Pinokio će svoj put od lutka do dječaka prikazati i Vinkovčanima
Objavljeno 6. studenog, 2015.

VINKOVCI - Vinkovačka svečana premijera predstave za djecu “Pinokio”, po motivima Carla Collodija, održat će se u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima večeras (petak, 6. studenoga) u 18 sati. U režiji Damira Mađarića, predstava je nastala u koprodukciji toga vinkovačkog kazališta i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. U predstavi igraju Đorđe Dukić, Edi Ćelić i Mirel Huskić. Dugogodišnji član DK Branka Mihaljevića Đorđe Dukić tom je ulogom proslavio 30 godina rada na osječkoj sceni. Njegovi partneri u predstavi su vrlo vrijedni Edi Ćelić (pokazale su to brojne uspješne uloge tog mladog kazalištarca, koji je uvijek siguran, pouzdan i kvalitetan izbor), a polako to dokazuje i Mirel Huskić, odnedavno pridruženi član donjogradskog ansambla.

Inače, riječ je o svima poznatoj priči o neposlušnom, svojeglavom i pomalo naivnom lutku koji je izradio majstor Đepeto, kako bi prikratio svoje staračke dane. Kroz velike pustolovine koje Pinokio prolazi na svom putu da od lutka postane dječak prate ga Vila, Zrikavac, Mačak i Lija. U ovoj predstavi djeca mogu naučiti da je odrastanje proces koji je i tužan, i radostan, i naporan i da roditelji možda nisu uvijek za sve krivi te da za svaki problem postoji rješenje.

Autorsku ekipu čine i scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marija Šarić Ban, lutke je osmislila Ria Trdin, a glazbu Igor Karlić.

Reprizna izvedba predstave za djecu “Pinokio” u vinkovačkom kazalištu “Joza Ivakić” je u subotu, 7. studenoga, u 11 sati. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike