Ekonomija
RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

Hrvatska dobiva Bazu poslovnih žena i više žena na upravljačkim pozicijama
Objavljeno 6. studenog, 2015.
Na tržištu postoji dovoljno sposobnih žena naglasila je Višnja Ljubičić

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatska udruga poslodavaca predstavili su elektronsku Bazu poslovnih žena u Hrvatskoj, koje su sposobne i kvalificirane odmah preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

Nositeljica projekta “Uklanjanje staklenog labirinta”, pravobraniteljica Višnja Ljubičić, podsjetila je da sve aktivnosti koje su njime obuhvaćene, uključujući izradu Baze poslovnih žena, imaju za cilj postaviti u Hrvatskoj dobre temelje za primjenu europske Direktive o poboljšanju spolne uravnoteženosti na razini neizvršnih direktorskih pozicija trgovačkih društava izlistanih na burzama dionica, koja se nalazi u zakonodavnom postupku Europske komisije. “S Bazom poslovnih žena želimo dodatno potaknuti zapošljavanje žena na upravljačkim pozicijama, na kojima su one još uvijek znatno podzastupljene. Izradom javno dostupne Baze dokazat ćemo da na tržištu itekako postoji dovoljno sposobnih i kvalificiranih žena s respektabilnom karijerom i postignućima koje mogu preuzeti najodgovornije pozicije u kompanijama“, naglasila je pravobraniteljica Višnja Ljubičić. “HUP suradnjom s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova na ovoj i drugim aktivnostima želi aktivno pridonijeti poticanju tvrtki na zapošljavanje većeg broja ženskih menadžera. To može pomoći tvrtkama da dodatno unaprijede poslovanje, ali ima pozitivan utjecaj i na cjelokupnu ekonomiju i društvo“, poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a. Uvjeti koje je potrebno ispuniti za uvrštavanje u Bazu poslovnih žena dostupni su na www.staklenilabirint.prs.hr, a sve poslovne žene zainteresirane za uvrštavanje na tu prestižnu listu svoje prijave mogu poslati na menadzerice@hup.hr. Prvi krug poziva u Bazu traje od 5. studenoga 2015. do 5. siječnja 2016.

Eduard SOUDIL

Ljerka Puljić

članica NO Agrokora

U ime ambasadorica projekta skupu se obratila Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora: “Pozivam sve žene da se uključe u projekt jer će Baza imati toliku snagu koliko lista žena u Bazi bude velika. Baza treba postati platforma koja promovira borbu za ravnopravnost spolova jer mi jesmo jednake, ali nismo ravnopravne.“

Ambasadorice projekta su:

l Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Lagune Novigrad

l Nikolina Dizdar Čehulić, članica Uprave Plive

l Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze

l Olivija Jakupec, članica Uprave Podravke

l Vedrana Jelušić Kašić, EBRD

l Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora

l Ksenija Punčikar, članica Uprave Belupa

l Nelsi Rončević, članica Uprave Splitske Banke

l Nataša Rapaić, članica Uprave HT

Možda ste propustili...

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike