Mozaik
RETROPATIJSKI FESTIVAL 6. I 7. STUDENOG

Akvarel nastupa u Opatiji
Objavljeno 6. studenog, 2015.

Kako odoljeti pozivu za sudjelovanje na RetrOpatijskom festivalu? Nikako, jednostavno ga prihvatiš, jer se ne događa svakomu. No, dogodilo se osječkom vokalnom sastavu Akvarel koji će ovih dana na put za Opatiju. RetrOpatijski festival ove se godine održava 6. i 7. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a nekada najpoznatiji festival u regiji dobit će novi sjaj. Prva je večer posvećena skladatelju i glazbeniku Ivi Robiću i to u sklopu obilježavanja 15. godišnjice njegove smrti dok je druga večer skladbi izvođenih na Opatijskom festivalu od kraja 50-ih do sredine 80-ih. Tako će uz vrjedovanje stvaralaštva domaćih skladatelja popularne glazbe na ovogodišnjem izdanju RetrOpatijskog festivala biti predstavljene evergreen skladbe u suvremenom izričaju s novim aranžmanima.

- Odabir kako pjesama tako i izvođača bio je kompleksan - rekao je glazbeni producent Festivala Olja Dešić. To potvrđuje popis brojnih poznatih glazbenih imena koje će okupiti: Marko Tolja, Damir Kedžo, Jacques Houdek, Pero Galić (Opća opasnost), Zorica Kondža, Teška industrija, Marijan Ban, Tereza Kesovija, Neno Belan & Fiumens i drugi.

Među tim izvođačima nalazi se i Akvarel, koji će s Manuellom Brečko nastupiti s pjesmom Vozi me vlak v daljave, ali i s Fosilima pjevati pjesmu Najdraže moje, te Nadu s legendarnom Gabi Novak. Neki su na njemu pjevali, neki su ga slušali, a neki su za njega samo čuli. Vrijeme je da mu se predstavi i Akvarel.(N.Vek.)

Akvarel će otpjevati čak tri pjesme, a jednu od njih i s Gabi Novak

Možda ste propustili...

“RIM TIM TAGI DIM” PRVI U TRENDINGU

Baby Lasagna skupio je više od milijun pregleda

NAJBOLJI IZBOR OVE GODINE SVAKAKO JE BABY LASAGNA

Houdek: Dečak je bio najslabiji

ZENDAYA U NOVOM FILMU “CHALLENGERS” U TRAVNJU U KINIMA

Sportska drama koja je više od toga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONTROVERZE OKO OVOGODIŠNJEG EUROSONGA

Izraelu odbili i drugu pjesmu,
u problemima je i Njemačka

2

VELIKI PLJESAK ZA LOTU

Cvek objavio ime svoje kćeri

3

MATEJA IŠTUK VUKOVARKA NASTUPA NA KONCERTU U ČAST OLIVERU

Veseli me što ćemo odati
počast velikanu
naše glazbene scene