Novosti
"DESNO" NA PREDIZBORNOM SKUPU U ANTUNOVCU

Đapić: Naše će riječi odjekivati u Saboru
Objavljeno 5. studenog, 2015.

- Stranka smo koja ne obećava ono što ne može ispuniti. U Saboru želimo biti glas naroda. Želimo zaštititi hrvatske nacionalne interese i posebice interese Slavonije i Baranje. Ne trebamo funkcije. Želimo pokrenuti obnovu hrvatskog društva, jer obnova počinje na mjestu gdje se odlučuje - u Saboru. A u Saboru će naše riječi odjekivati - poručio je Anto Đapić, predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno) i prvi na listi te stranke, okupljenima na predizbornom skupu održanom u Antunovcu.

Đapić je kazao kako stranka Desno može osvojiti dva saborska mandata te da Ante Prkačin (drugi na listi u IV. izbrnoj jedinici, op. a.) i on sa svojim političkim iskustvom, znanjem i dosadašnjim rezultatima nemaju političku konkurenciju. Naglasio je kako će u Saboru otvarati teme kako bi se rješavali ključni hrvatski problemi. Đapić je rekao kako je oporavak gospodarstva najveća zadaća te bi najprije i u najkraćem roku potrebno bilo riješiti rašomon u hrvatskom zakonodavstvu.

- Kao odgovorni ljudi glasno ćemo reći kako Hrvatsku čekaju teški tereti koje treba ravnomjerno rasporediti. Do sada je to raspoređivanje išlo na teret prosječnog hrvatskog čovjeka, a na korist banaka. Nisu to hrvatske banke. Prodane su nakon što smo ih sanirali u bescjenje strancima i Hrvatska narodna banka ih pokriva i čuva te mogu divljati kao s operacijom franak i valutnim klauzulama - kazao je Đapić, naglasivši kako je zbog toga važno promijeniti zakone i vratiti HNB pod ingerenciju Sabora.

Ante Prkačin obraćajući se okupljenima u Antunovcu naglasio je kako Đapić i on predstavljaju družinu koja ima svoj program i ne mijenja ga zbog izbora. Također je naglasio da je najveći problem Hrvatske katastrofalno gospodarsko stanje u zemlji, jer utječe na socijalni status građana, na znanost, sport, kulturu... Zbog toga Hrvatska gubi svoju samostalnost i suverenost, rekao je. Prozvao je Tomislava Karamarka jer ništa ne može reći o gospodarskom programu svoje stranke.

- Onaj tko zna svoj program u pet minuta može iznijeti njegove smjernice - kazao je Prkačin. I.Mikulić

ISTI TRETMAN ZASTUPNICIMA

“Nitko ne progovara o nepravičnom hrvatskom izbornom sustavu. Posebice činjenici da će četvrti put zaredom na izborima o parlamentarnoj većini i formiranju vlade odlučivati nacionalne manjine. Nemam ništa protiv manjina, ali ne mogu one odlučivati o formiranju vlade, ni pravcu proračuna i što ćemo mi i kako raditi u Hrvatskoj. Predstavnici nacionalnih manjina biraju se zakonom prema kojemu netko može postati zastupnik s 500 glasova i ne može on imati isti tretman kao zastupnik kojemu za ulazak u Sabor treba 15 tisuća glasova. Promjena izbornog zakonodavstva i stavljanje u realne okvire jedan je od imperativa buduće hrvatske politike”, kaže Đapić.

Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

Najčitanije iz rubrike