Novosti
ZAOŠTRAVA SE KAMPANJA - U OSIJEKU OSVANULI NEOBIČNI PLAKATI

Rat plakatima: Koja je Karamarkova uloga u lovu na generala Gotovinu?
Objavljeno 5. studenog, 2015.

Kako se bliže nedjeljni parlamentarni izbori, tako se zahuktava kampanja u kojoj smo već vidjeli i čuli razne obračune, a sudeći prema jučer viđenom u Osijeku čini se kako u samoj njezinoj završnici možemo očekivati pravi rat plakatima.

U Osijeku su, naime, osvanuli džambo-plakati “bez potpisa” na kojima dominira fotografija predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i naslov “Nikada neću reći kako smo našli Gotovinu”, iz intervjua koji je Karamarko u prosincu 2008. godine dao jednom domaćem dnevnom listu.

Poruka je sasvim jasna - anonimni autor plakata podsjeća na ulogu današnjeg lidera Domoljubne koalicije u akciji lova na generala Antu Gotovinu koja je ušla u povijest po glasovitoj sintagmi: “Identificirati, locirati, uhititi i transferirati”, izrečenoj u ožujku 2005. u eteru nacionalne televizije.

General Ante Gotovina, podsjetimo, uhićen je 7. prosinca 2005. na Kanarskim otocima (Španjolska). U to je vrijeme (od 2004. do 2006.) Karamarko bio ravnatelj Protuobavještajne agencije (POA). Na mjesto ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) imenovan je u rujnu 2006., i tu dužnost obnašao je sve do 2008. godine.

Haški sud Gotovinu je nepravomoćnom odlukom u prvostupanjskom procesu 15. travnja 2011. proglasio krivim te mu je određena kazna od 24 godine zatvora. No, na oduševljenje nacije, 16. studenoga 2012. general Gotovina je drugostupanjskom (pravomoćnom) presudom oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

“Sve što se odnosi na taj slučaj pripada u pitanja nacionalne sigurnosti i o njima ne bih govorio čak ni da imam 80 godina i da pišem memoare”, rekao je Karamarko u intervjuu na koji se referiraju plakati postavljeni u srijedu u Osijeku.(R.I.)

Možda ste propustili...

HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU MANJE OD VEĆINE EUROPLJANA

Kućanstvima cijena plina i struje među najnižima u EU-u

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

DIREKTIVA BITNA ZA SVE POTROŠAČE U EUROPSKOJ UNIJI

Nova pravila EU-a jamče pravo na popravak kućanskih uređaja