Osijek
U ITALIJI ODRŽAN VIŠEDNEVNI SKUP “EUROPE WEEK FOR YOUTH”

Općina Erdut pobratimila se s nekoliko talijanskih gradova
Objavljeno 4. studenog, 2015.

Jedna odlična suradnja s mladima pridonijela je razvijanju međunarodnog prijateljstva i u konačnici prijateljstva Općine Erdut s gradovima u Italiji.

Naime, u talijanskim je općinama Trivero, Mosso, Valle Mosso, Pray, Coggiola i Soprana održan višednevni skup “Europe Week for Youth”. Sedam mladih volontera te predstavnici Općine Erdut i Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut, sudjelovali su u ovom projektu kojem je cilj poticanje europskog građanstva i približavanje Europe njenim građanima.

Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić svečano je tamo potpisao Povelju o bratimljenju između gradova i općina partnera na projektu, što je i osnova za buduću suradnju i rad na zajedničkim projektima. Povelja o bratimljenju gradova odnosi se na poštivanje i međusobnu toleranciju, poštivanje ljudskih prava, prepoznavanje rasta sve veće međuovisnosti različitih nacionalnih društava kao osnova za izgradnju temelja mira.

Jelena Eklemović iz PORC-a kaže kako su u projektu sudjelovali, osim mladih iz Italije, i mladi iz Latvije, iz općina Jelgava i Dobele, iz Poljske iz općine Wachock, i iz Rumunjske iz općine Deta, te delegacija iz općine Erdut.

Prilika je to bila da se mladi iz različitih zemalja bolje upoznaju, razmjene svoja iskustva i mišljenja o Europskoj uniji i njezinoj budućnosti.

- Projekt je počeo ceremonijom dobrodošlice i predstavljanjem svake od delegacija, a nastavio se uz svakodnevne sportske aktivnosti, posjete turističkim lokalitetima uz radionice, debate i rasprave o EU. Također je svaka općina imala svoju interkulturalnu večer na kojoj je predstavila svoju zemlju, regiju, tradicionalnu hranu i plesove – kaže Jelena Eklemović.

Darko PEJIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas