Ekonomija
DO KUPACA KREACIJOM I INOVACIJOM

Ledene skulpture osječke tvrtke Ice Product tražene diljem Hrvatske
Objavljeno 4. studenog, 2015.
Kupci su donedavno po ovakve skulpture morali ići izvan naše zemlje

S kulpture i drugi predmeti od leda sve su traženiji rekviziti na vjenčanjima i raznim drugim svečanostima u Slavoniji i Baranji.

Kupci su donedavno po ovakve skulpture morali ići izvan Hrvatske, uz obveznu uporabu hladnjače pa njihova cijena uopće nije bila mala. Upravo ta činjenica, da u Hrvatskoj ima jako malo tvrtki koje se bave ovim poslom, bila je poslovni izazov osnivačima mlade osječke tvrtke Ice Product d.o.o.

- Naša tvrtka Ice Product bavi se proizvodnjom predmeta od leda. Proizvodimo led za razne namjene te izrađujemo skulpture od leda koje su izuzetno popularne za razne svečane prigode poput svatova, cateringa, domjenaka, krštenja ili rođendana. Zahvaljujući strogoj kontroli kvalitete, kao i suvremenoj tehnologiji koju koristimo, proizvodimo kristalno čiste i dugotrajne skulpture od leda - rekla je Mihaela Radovanović, direktorica tvrtke Ice Product d.o.o.

Prema njezinim riječima, trajanje skulptura ovisi od veličine i uvjeta. “Led nudi beskrajne mogućnosti, elegantne, dramatične, zabavne, funkcionalne. Bez obzira na to za koju priliku želite figuru od leda, mi ćemo vam izići ususret i vaš trenutak pretvoriti u ledenu čaroliju”, kaže Radovanović.

Ice Product osnovan je ove godine i posluje u sklopu osječke Amicitia grupe. Iz tvrtke poručuju kako za proboj na zahtjevno hrvatsko tržište treba imati dobro osmišljen poslovni plan koji mora biti kvalitetan i zanimljiv mogućim kupcima ili partnerima. Potvrdu kvalitete Ice Product imao je prošloga mjeseca, kada je u Rugvici, nedaleko od Zagreba, kreirao ledeni performans za RALU logistiku Luke Rajića, prigodom otvorenja novog logističko-distributivnog centra te obilježavanje 25. godišnjice poslovanja. Ice Product je prezentirao voće i povrće u ledu, što simbolizira poslovanje RALU logistike (transport hladnjačama). Tom prilikom je izveden i performans rezanja ledenog bloka teškog stotinjak kilograma, u kojem su se nalazile škare kojima se trebala prerezati crvena vrpca i tako službeno otvoriti logističko-distributivni centar. Ledeni blokovi korišteni za perfomans proizvedeni su u osječkom pogonu Ice Producta i hladnjačom prevezeni u Rugvicu.

- Uvijek je problem kako doći do kranjeg kupca. No, studioznim radom, i koristeći inovacije, može se uspjeti - kaže direktorica Ice Producta.

Milan BUGARIĆ
SVE SE MOŽE ZAMRZNUTI

Ice Product ima široku lepezu proizvoda od smrznute vode - ledene blokove, ukrasne skulpture ili atraktivne čašice za zabavu ili party. Moguće je čak i zamrznuti predmete u ledenom bloku, poput voća, boce pića, automobilskih guma i svih ostalih predmeta, što je iznimno atraktivno i zanimljivo.

Možda ste propustili...

PORASTAO PUTNIČKI PROMET U MREŽI EUROPSKIH ZRAČNIH LUKA

Još uvijek nadoknađuju pandemijski zaostatak

NA NAJVEĆOJ SVJETSKOJ BURZI PROŠLOGA SE TJEDNA TRGOVALO NESIGURNO

Wall Street pao, europske burze porasle

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AUSTRALIJA UKIDA MJERE ISKORJENJIVANJA

Obustavljaju borbu protiv pčelinjeg parazita varoe

2

DIGITALIZACIJA PODIŽE PRODUKTIVNOST

U poslovnim procesima sve češća upotreba UI-ja

3

ZAUZDAVANJE INFLACIJE KROZ PASIVIZACIJU OROČENIH SREDSTAVA

HPB nudi novi štedni proizvod uz kamatu od 3 %